Forfatter Poul Smidt har skrevet en bog om, den oversete Kong Frederik den 8. - Den udkommer til februar, men forinden kommer han i lokalhistorisk forening tirsdag d. 8. oktober kl. 19:30, og fortæller om bogen og kongen. Det sker i Dagcenter Lindehuset i Jernbanegade i Fredensborg.

Da Frederik 8. som nyudnævnt konge i juli 1906 kom til Fredensborg blev han modtaget med megen festivitas. Byens honoratiores og borgere var mødt op på stationen for at byde velkommen og der var rejst æresport ved Jernbanegade/Helsingørsvej, tegnet af den lokale og anerkendte kunstner Hans Nikolaj Hansen. 

Da havde Frederik ventet over 42 år på at blive konge. Grundvilkåret for en kronprins er – ganske som i dag – at vente, og når ventetiden er så lang, så er det en selvstændig god historie at fortælle om de trædesten og forhindringer, som findes på kronprinsens kongevej.

Det har Poul Smidt, tv-journalist og forfatter, skrevet en spændende bog om, som lidt forsinket udkommer februar 2020. Forinden kommer han i lokalhistorisk forening tirsdag d. 8. oktober kl. 19:30, Lindehuset og fortæller om Frederik 8.

Fredy – som Frederik 8. blev kaldt i familien - var H.M. Dronning Margrethe 2.s oldefar på fædrene side. I DR-TV-serien fra 2000 Dronningen tager imod – skæbner bag kongekronen, sagde dronningen om denne oldefar, at han ”havde en samfundsinteresse ud over det sædvanlige og ud over, hvad der ville være passende i dag.” Ja. Han var et politisk menneske, som stod på sidelinjen i alle de år, hvor hans far holdt fast i godsejer og konseilspræsident J.B.S. Estrups regeringer langt ud over sidste holdbarhedsdato. Det særlige var nok, at Fredy blev holdt ude og nede af sin familie og på mange måder stod i kongehusets skyggeside.

Poul Smidt fortæller, at han under arbejdet med biografien er er blevet mødt med en enestående åbenhed, der har givet adgang til helt nyt materiale. Dronning Margrethe åbnede arkiverne, så vi gennem hundreder af breve får et mere dækkende billede af Frederik som kronprins, konge, søn, ægtemand, far, deltager som officer i 1864 og i udviklingen mod demokrati og parlamentarisme.
Det bliver ikke kedeligt, og vil på sin vis blive en fortsættelse af foredraget tidligere på året om dronning Louise.