HM Dronning Margrethe har altid haft stor glæde af træer, buske og blomster i Slotshaven på Fredensborg Slot.

Fremover bliver der endnu flere grønne glæder for HM Dronningen. Fredensborg Kommune har nemlig overrakt kommunens gave til HM Dronning Margrethe i anledning af 75 års fødselsdagen den 16. april. Og gaven består af et valnøddetræ – af sorten Juglans Nigra - kendetegnet ved at give sorte spiselige valnødder og ved at være særligt graciøst i sit udseende og fremtoning.
En delegation fra Fredensborg Kommune bestående af borgmester Thomas Lykke Pedersen og kommunaldirektør Kim Herlev Jørgensen besøgte i dag Amalienborg Slot og overbragte HM Dronning Margrethe nyheden om den særlige fødselsdagsgave fra kommunen.

Da træet er ca. 10-15 år, er det for stort til at bringe med under armen. I stedet vil det blive leveret til Fredensborg Slot senere på året.

”Dronningen blev meget glad for gaven. Det sorte valnøddetræ var da også et helt specifikt ønske fra Dronningen selv, som jo altid har interesseret sig særligt for naturen og for havekunst.

Det er vi jo mægtige glade for i Fredensborg, hvor der er et helt særligt bånd mellem Kongehuset og byen – og hvor Slotshaven spiller en væsentlig rolle som åndehul for byens indbyggere og turister”, siger borgmester Thomas Lykke Pedersen.

Træet med de sorte valnødder skal stå i den private del af Fredensborg Slotshave. Træet stammer oprindeligt fra Nordamerika og blev indført første gang i Danmark i 1790’erne. Det vokser sig til et 20-25 m højt træ med en bred krone.