H.M. Dronningens nytårstale 2013.
Fotograf: POLFOTO

 

 

 

 


Hendes Majestæt Dronningen holder i år nytårstalen på Fredensborg Slot, og den transmitteres som altid direkte på tv og i radioen klokken 18.

Men i år kan man altså komme op til Fredensborg Slot, hvor der vil være opsat storskærm, og hvor både TV2 og Danmark Radio vil sende fra den ydre slotsgård.

”Vi håber, at rigtig mange har lyst til at komme op til Fredensborg Slot og ønske hinanden et rigtig godt nytår. Det kunne være hyggeligt, hvis mange af kommunens borgere ville være med til at gøre denne aften i Fredensborg til en særlig festlig begivenhed. Det er ikke første gang, at Nytårstalen sendes fra Fredensborg, hvor Regentparret har residens som følge af renoveringen af taget på Christian lX's Palæ, Amalienborg,” fortæller Slotsforvalter John Kidde-Hansen, der håber på godt vejr, så der er mange, der vil kigge forbi.

”Det kunne være hyggeligt og festligt, hvis der kommer rigtig mange. Og man er selvfølgelig velkommen til at tage en flaske champagne med og et par glas, så alle kan ønske hinanden et godt nytår, og så vil vagtskiftet denne aften rykke helt frem til ydre slotsgård, så de mange fremmødte kan nyde dette,” slutter John Kidde-Hansen.

 

 

Nytårstalen holdes hvert år den 31. december kl. 18.00, hvor talen transmitteres direkte på tv og i radioen.

Nytårstalen holdes traditionelt fra Dronningens modtagelsesværelse i Christian IX's Palæ på Amalienborg.


I år holder Dronningen nytårstalen fra Fredensborg Slot, hvor Regentparret har residens som følge af renoveringen af taget på Christian IX's Palæ, Amalienborg.

Livgardens æresbevisning finder derfor sted på Fredensborg Slot.


Nytårstalen er tidligere blevet holdt på Fredensborg Slot i 1979 og 1980, hvor Christian IX's Palæ også var under renovering

Af Claus Beyer