Cykelturister i Nordsjælland har nu fået en ny god cykelguide til afvekslende og indholdsrige ruter rundt i det meste af området. Kærlighed på cykel, Mit slot, mit fristed og Langs Den Danske Riviera er nogle af de ruter, som er udviklet for VisitNordsjælland i det EU-støttede projekt Destinationsudvikling af Kongernes Nordsjælland.

Det er ruter, som er tematisk opbygget med seværdigheder, attraktioner, restauranter og naturområder, som følger den røde tråd i ruterne. Guiden findes på både dansk, engelsk og tysk.

Cykelguiden har desuden en række kortere ture, som er koncentreret om de enkelte byer og områder, ture som f.eks. egner sig fortrinligt til at cykle med børn fra 8 år og turister eller besøgende, som ikke er vant til at cykle lange ture. Selvfølgelig kan man også vælge at opleve turene i bil.

VisitNordsjællands Udviklings- og marketingchef Birgitte Bergman glæder sig over det færdige resultat. ”Cykelguiden er et resultat af et rigtig godt samarbejde mellem driftige repræsentanter fra turisterhvervet i Nordsjælland og VisitNordsjælland gennem de tre år, som udviklingsprojektet har varet. Det gode samarbejde er nu forankret i Camp Vino, som fortsætter med at udvikle og markedsføre turismen i Nordsjælland til gavn og glæde både for turisterne og erhvervet” siger Birgitte Bergman.

Ruterne kan downloades fra VisitNordsjællands hjemmeside www.visitnordsjaelland.com. I trykt form med gode tekster, flotte billeder og nyttige rutekort kan man købe bogen, som er på 56 sider i VisitNordsjællands turistbureau og turistinformationer i Helsingør, Fredensborg, Hillerød, Gilleleje, Liseleje og Hundested. Prisen er 50 kr.

Birgitte Bergman siger afslutningsvis ”Vi har erfaret, at cykelferie er en populær ferieform, som har en stigende efterspørgsel. For eksempel har vi det seneste år haft et udbytterigt samarbejde med det engelske Inntravel, som har afstedkommet en meromsætning på mere end en mio. kr. i Nordsjælland baseret på turene i Kærlighed på cykel. Derfor glæder vi os over nu at kunne udbrede en bred palet af oplevelser til glade turister i Kongernes Nordsjælland”