Fredag d. 1. juli afvikles enkeltstarten i Tour de France Grand Départ i København. Det vil påvirke trafikken og parkeringsforholdene i og omkring København markant fra mandag d. 27. juni kl. 20.00 til lørdag d. 2. juli kl. 16.00. Så skal du mod hovedstaden, er det en god idé at orienterer sig først og planlægge sit ærinde.

Når store dele af København afspærres og flere hundrede tusinde tilskuer skal ind og opleve Touren, forventes der et øget trafikalt pres på det omkringliggende vejnet og flere passagerer i den offentlige transport.

Uanset om du skal på ferie, pendler til og fra arbejde eller du vil til København og opleve Touren, er det en god idé at planlægge din tur på forhånd.

På det interaktive kort www.koebenhavn.letourcph.dk finder du trafikinformation om de enkelte dage, hvor der er afspærret og hjælp til at planlægge din tur til fods, på cykel eller i bil rundt i København i hele Tour-ugen.

Fakta om trafikændringer

Fra mandag d. 27. juni vil start- og målområde på og omkring H.C. Andersens Boulevard og Rådhuspladsen gradvist blive afspærret for bilkørsel og parkering.

Fra torsdag morgen d. 30. juni klokken 9:00 vil der være totalt forbud mod standsning og parkering på/langs hele enkeltstartsruten.
Selve enkeltstartsruten afspærres for al trafik fra d. 1. juli kl. 01:00 til lørdag d. 2. juli kl. 16:00.

Lørdag fra kl. 9:00 til kl. 12:00 afvikles et stort folkeligt cykelløb, Tour de København, på samme rute som fredagens enkeltstart.
Byen forventes at være tilbage til normal trafikal afvikling lørdag d. 2. juli klokken 16:00.

Lørdag den 2. juli afspærres Storebælt fra kl. 13.00-18.00 i forbindelse med 2. etape. Motorvejen dertil afspærres fra kl. 12.30.

Oplev Touren

Der er gode mulighed for at opleve den gule folkefest på den 13 km lange enkeltstartsrute fredag den 1. juli. Men allerede onsdag den 29. juni kan du opleve rytterne helt tæt på. Det sker til den såkaldte 'Holdpræsentation'. Hold også øje med cykelfestivalen 'FestiVélo'. Det er en gratis cykelfestival, der løber fra fredag til lørdag (1.-2. juli). Information finder du på: festivelo.dk.

Lørdag den 2. juli fortsætter festen med ”Tour de København”. Det bliver verdens hyggeligste cykelløb, hvor du gratis kan opleve ruten på din egen cykel. Se mere på www.tourdekbh.dk