God og sammenhængende kollektiv transport er afgørende for borgerne overalt på Sjælland. Men det er ikke altid, at bus og tog dækker hele vejen til sommerhuset eller til gården. Derfor arbejder Movia tæt sammen med kommunerne og regionerne om at sikre mobilitet for alle. Fra 1. oktober bliver Plustur også en del af rejseplanen i Lolland, Furesø, Tårnby, Vallensbæk og Fredensborg kommuner.

Plustur tilbydes som en mobilitetsløsning til dem, der ikke har et attraktivt tilbud med bus eller tog på hele eller en del af strækningen. Hvis du f.eks. har mere end 1-2 kilometer til nærmeste stoppested kan du opleve, at få mulighed for at bestille en plustur, der kan køre dig.

Med plustur kan du opleve at blive kørt sammen med andre passagerer, og du vil typisk blive tilbudt afhentning fra en specifik adresse til særligt udvalgte skiftesteder, hvorfra du nemt kan komme videre med bus eller tog – og omvendt.

Hvor er det muligt at bestille en plustur?
Plustur er en fast del af rejseplanen i kommunerne: Faxe, Holbæk, Hørsholm, Kalundborg, Næstved, Slagelse, Roskilde, Sorø, Køge og Ringsted og Movia håber på, at kunne udbrede plustur til flere kommuner i løbet af efteråret 2019.

Fra 1. oktober bliver Plustur også en del af rejseplanen i Lolland, Fredensborg, Furesø, Tårnby og Vallensbæk kommuner.

Ordningen er for alle og betyder, at du kan bestille en plustur via rejseplanen, når bus og tog ikke rækker hele vejen i de kommuner, der tilbyder plustur.

Hvad koster en plustur?
Plusturen koster 21 kr. uafhængigt af rejsens længde og børn under 16 år rejser til halv pris. Du betaler med betalingskort, når du bestiller turen.

Hvordan bestiller jeg en plustur?
Plustur bestilles gennem rejseplanen og senest 2 timer før du ønsker at rejse. Når du har tastet din ønskede rejse ind i rejseplanen, vil der, hvis muligheden er der, automatisk blive tilføjet en plustur til rejseplanens rejseforslag. Du bestiller turen ved at vælge "Køb billet". Hvis du herefter vælger plustur, bliver du sendt videre til et bestillingsmodul, som kan færdiggøre din bestilling.