Højere månedsløn, større indbetalinger til pensionen fra arbejdsgiveren og flere jobs pr. indbygger er nogle af de kriterier, der gør, at kommunerne fra Region Hovedstaden er de mest attraktive at arbejde i. Dette konkluderer en ny undersøgelse, som sammenligningstjenesten Mikonomi.dk netop har udarbejdet. 

En ny undersøgelse, foretaget af Mikonomi.dk, konkluderer, at Gentofte Kommune er den kommune, der er mest attraktiv at arbejde samt få job i. Derimod er Odsherred og Lolland Kommune de to mindst attraktive kommuner. Fredensborg Kommune ligger lige i midten viser undersøgelsen.

En undersøgelse, som kigger på månedsfortjeneste, pensionsindbetaling fra arbejdsgiveren, antallet af jobs og nye firmaer, langtidsledighed samt borgernes pendlingsafstand til og fra arbejde for hver enkelt kommune i Danmark.

Forskel på 24.000 kr. om måneden i løn

En af de største faktorer, der gør, at Gentofte Kommune og de resterende kommuner fra Region Hovedstaden, ligger i toppen i denne undersøgelse skyldes den høje månedsfortjeneste. En indbygger i Gentofte Kommune har i gennemsnit en månedsfortjeneste på 58.411 kr. Derimod har en indbygger fra Lolland Kommune en gennemsnitlig fortjeneste på 34.233 kr. om måneden. Derved tjener en indbygger i Gentofte Kommune i gennemsnit 24.178 kr. mere end en indbygger fra Lolland Kommune hver eneste måned.

Fredensborg Kommune har fået 31 ud af 60 point

Fredensborg Kommune har fået 6 point ud af 10, når det kommer, hvor meget borgerne tjener om måneden. Kommunen har fået 6 point ud af 10, når der kommer til pendlingsafstanden fra bopæl til arbejde. Kommunen har fået 8 point ud af 10, når det kommer til antallet af langtidsledige. Kommunen har fået 2 point ud af 10, når det kommer til, hvor mange jobs der er. Kommunen har fået 6 point ud af 10, når det kommer til, hvor mange penge arbejdsgiveren indbetaler til pension hvert år. Til slut har Fredensborg Kommune fået 3 point ud af 10, når det kommer til, hvor mange nye firmaer der kommer i kommunen hvert år.

Region Sjælland: Færre jobs og flere ledige

Fælles for en del af kommunerne i Region Sjælland er, at de har færre jobs pr. indbygger end landsgennemsnittet. Som et resultat af dette har disse ligeså ofte flere langtidsledige end landsgennemsnittet.

I gennemsnit har de danske kommuner jobs til 49,45% af deres indbyggere. Ligeså har kommunerne i gennemsnit 3,2 langtidsledige pr. tusinde indbygger. I Odsherred og Fanø Kommune, begge kommuner fra Region Sjælland, har de henholdsvis kun jobs til 36,78% og 35,35% af deres indbygger. Derudover har de to kommuner 5,53 og 4,70 langtidsledige pr. tusinde indbygger.