Diabetesforeningens landsindsamling har indbragt knap fire millioner kroner til børn og unge med diabetes, og tangerer dermed sidste års rekordår.

 

INDSAMLET 35.000 KRONER TIL FORDEL FOR BØRN OG UNGE MED DIABETES


Lokalformanden takker for opbakningen og satte selv den lokale rekord

Forleden strømmede omkring 4000 frivillige indsamlere ud over hele Danmark for at samle ind til fordel for børn og unge med diabetes. Godt 40 af disse indsamlere dækkede Hørsholm og Fredensborg kommuner. Nu er optællingen færdig, og alt tyder på at sidste års rekord på cirka 3,75 millioner kroner bliver tangeret.

”Vi skylder en stor tak til alle de frivillige, der har samlet ind, og til de mange borgere i vores to kommuner, der endnu engang har vist stor sympati for diabetessagen. Diabetesforeningen har ikke bare fået penge til at hjælpe børn og unge med diabetes type-1, men som vi hører fra indsamlerne, også haft mange positive oplevelser med at snakke med folk om diabetes og give anledning til refleksion”, siger Jerry Ritz der er formand for Diabetes Lokalforening for Hørsholm-Fredensborg og lokal koordinator for indsamlingen.


”Det er et fantastisk flot resultat, vi overgik sidste års rekord med 10% og fik godt 35.000 kroner i indsamlingsbøtterne og via MobilePay” siger en glad og tilfreds Jerry Ritz, som selv satte den lokale rekord ved at indsamle hele 3.663 kroner. ”Jeg syntes, at man som koordinator for den lokale indsamling skal vise en godt eksempel og gå forrest for den gode sag. Men indrømmer også, at han nok har været længere tid på gaden end de øvrige indsamlerne”. Siden lokalforeningen for første gang deltog i landsindsamlingen i 2012, har man lokalt bidraget med i alt 153.551 kroner.

Penge til børn og unge med diabetes
Landsindsamlingens overskud er med til at sikre, at Diabetes¬foreningen kan afholde børne- og familiekurser, hvor familierne kan lære mere om, hvordan man lever med diabetes og møde andre familier med lignende udfordringer – samt til rådgivning, oplysning og støtte til forskning.

”Vi tror, det har en betydning, at man kan møde nogle børn, der også har en insulinpumpe eller lige skal sidde og tælle kulhydrater. Det betyder rigtig meget for ens identitet og forståelse af ens sygdom. Det er godt at forstå, at man ikke er helt unormal – der er andre, og det går nok” siger Jerry Ritz.

Hver uge rammes 10 danske børn af type 1-diabetes, og det kan være en stor belastning for familien. Forskerne ved, hvad der sker i kroppen, men de ved ikke, hvorfor type 1-diabetes opstår. Over 30.000 danskere har type-1 diabetes, og de fleste får sygdommen som barn eller teenager. Det er en sygdom, som kræver opmærksomhed døgnet rundt. Blodsukkermålinger og insulinindsprøjtninger er med til at holde styr på type 1-diabetes, men det kan godt give anledning til en del bekymringer hos forældre til børn med sygdommen.


”Vi mærker generelt en stigende interesse for Diabetesforeningens arbejde og kan med glæde noterer at vi siden årets start har fået 49 nye medlemmer, så vi i dag er tæt på at have 1000 medlemmer” siger Jerry Ritz og tilføjer at hvis med vil vide mere kan man gå ind på foreningens hjemmeside www.diabetes.dk. Diabetes Lokalforeningen i Hørsholm-Fredensborg arbejder med tre hovedformål: Oplysning, Forebyggelse og Motivation. Informationsaktiviteter med det formål at forbedre livsvilkårene for personer med Diabetes og gøre dem bedre til selvmotivation.


FAKTA
• Siden 1997 er antallet af nye tilfælde af børn og unge med type 1-diabetes fordoblet
• Type 1-diabetes er kronisk og kræver behandling med insulin resten af livet
• Type 1-diabetes rammer tilfældigt, er uhelbredelig og kan ikke forebygges
• Type 1-diabetes er i vækst over hele verden. Internationale eksperter forventer, at antallet af europæiske børn under 15 år med type 1-diabetes vil stige med 70 pct. frem til 2020, mens stigningen blandt de mindste under fem år vil være hele 100 pct.
Kilde: Diabetesforeningen ● Læs meget mere på www.diabetes.dk