For godt to uger siden blev den spanske togproducent, CAF, udpeget som vinder af Lokaltogs udbud af nye klimavenlige batteritog til de sjællandske lokalbaner, her under LIllenord, som køre gennem Fredensborg.

Julen er hjerternes fest! Fra den 19. november til den 11. december inviterer hele Danmarks Shakespeareteater HamletScenen til HELLIGTREKONGERSAFTEN - en eventyrlig jule- og dukketeaterforestilling for hele familien 6+. Forestillingen er frit baseret på Shakespeares komedie af samme navn - men nu med magiske juleelementer.

Over halvdelen af de nordsjællandske skoler, rådhuse, jobcentre, sportshaller og andre kommunale bygninger har dårlig isolering, utætte vinduer og et højt varmeforbrug. Samtidig opvarmes flere end hver tredje kommunale bygning med naturgas. Energikrisen bør få alle kommuner i Nordsjælland til at sætte fart på energirenoveringen, lyder opfordringen fra DI Byggeri Nordsjælland.

Søndag 11. december 2022 træder nye køreplaner i kraft hos Lokaltog A/S, der driver 10 lokale banestrækninger her i blandt Lille Nord der køre gennem Fredensborg. I de fleste tilfælde er der tale om småjusteringer.

Folketingsvalget nærmer sig og har man lyst til at stemme på en lokalkandidat til Folketinget, så kan man lytte med på Radio Humleborg, for på søndag når vi kl. 10.00 bringer udsendelsen Morgenkrydderen så kan man møde to af de lokale kandidater. Det er Britta Kristensen, (KD) og bosiddende i Kokkedal samt Louise Mehnke (A) fra Karlebo.

Fredag den 30. september kunne den 76-årige Carsten Lind Olsen fejre et meget usædvanligt jubilæum: Hele 60 år som frivillig i Nordsjællands Brandvæsen. På sin 16-års fødselsdag meldte han sig ind i det daværende Civilforsvar.

Et af verdens største triatlonstævner kører søndag den 21. august gennem Fredensborg Kommune og trafikken kan blive påvirket i landdistrikterne, Karlebo, Grønholt, Lønholt, Langstrup og Strandvejen i Humlebæk og Nivå..

Kommunerne på Nordsjælland har gode muligheder for at løse flere kommunale opgaver i samarbejde med private virksomheder. Sådan lyder budskabet fra Dansk Industri, der har gennemgået de nyeste tal på området og sendt et brev til samtlige byrådspolitikere i landsdelen.

Trafikanter i København og Nordsjælland kan forvente ekstra rejsetid, når det professionelle cykelløb for kvinder "Tour of Scandinavia" tirsdag den 9. august har start i Danmark og blandt andet køre igennem Fredensborg.

Tour of Scandinavia – “Battle of the North” er navnet på et World Tour cykelløb for kvinder – med 6 etaper gennem 3 nordiske lande – fra Kongens Nytorv i København, via Fredensborg til Helsingør, langs Sveriges vestkyst, over de norske fjelde, frem til mål i Halden, Norge. Næsten 1.000 kilometer med deltagelse af hele verdenseliten indenfor kvindecykling. De kan opleves live på de nordsjællandske landeveje den 9. august 2022.

Fredag d. 1. juli afvikles enkeltstarten i Tour de France Grand Départ i København. Det vil påvirke trafikken og parkeringsforholdene i og omkring København markant fra mandag d. 27. juni kl. 20.00 til lørdag d. 2. juli kl. 16.00. Så skal du mod hovedstaden, er det en god idé at orienterer sig først og planlægge sit ærinde.

I 2021 kom den nordsjællandske turisme tilbage på omgangshøjde fra før Corona-krisen, endda med rekordmange gæsteovernatninger på næsten en million. Og det til trods for at de udenlandske turister udeblev, og at kulturlivet var lukket store dele af året.

Banedanmark går i maj måned i gang med et omfattende sporarbejde mellem Glostrup og Høje-Taastrup, og det betyder ændringer for togdriften på det meste af Sjælland. Hos Lokaltog ændres køreplanerne for Odsherredsbanen, Tølløsebanen og Lille Nord.