Nordsjællands Brandvæsens vagtcentral passer nødkald for en lang række kommuner, og søndag formiddag modtog vagtcentralen et nødkald fra en borger. Ved brandvæsnets ankomst viste det sig, at der var opstået ild i kvindens seng. 

Mange togpendlere har det seneste tid oplevet ændret togtider på Lokalbanen. Det skyldes corona-relaterede fravær blandt personalet og driftscentralen i Hillerød er fortsat påvirket. Den allerede reducerede drift på de nordsjællandske lokalbaner forlænges derfor yderligere i to dage. For at mindske generne for kunderne suppleres med togbusser 5. og 6. januar 2022.

God adfærd på vejene er en del af forklaringen på, at medlemmer med bil i GF Nordsjælland/Storkøbenhavn i år kan dele mere end seks millioner kroner på bilforsikringen.

I de næste fire uger udskifter Vejdirektoratet den slidte asfalt på rute 6 Roskildevej fra Hillerødmotorvejen og Overdrevsvejen til Isterødvejen - bortset fra de to nye kanaliseringsanlæg ved det nye super sygehus, som er under opførelse. For at genere trafikanterne mindst muligt bliver vejarbejdet udført i aften- og nattetimerne mellem kl. 19.00-05.00.

Der er i den grad budt op til kendis-fodbold i det nordsjællandske når Nikolaj Koppel og Claus Meyer igen har inviteret venner til "Kampen om Nordsjælland". På banen kan man blandt andre opleve Gulddreng, Thomas Skov og Melvin,  tørner sammen søndag den 25. juli kl. 14 på Vejby Stadion.

Ukrudtsbrænderen kan være et effektivt redskab til at få bugt med ukrudtet. Men det er ikke uden risiko at bruge en ukrudtsbrænder. Set over de seneste år starter en støt stigende del af brande, som brandvæsenet rykker ud til, med uhensigtsmæssig brug af ukrudtsbrænderen.

En rundspørge fra Dansk Industri viser, at næsten hver tredje virksomhed i Nordsjællands kommuner forgæves har søgt efter en medarbejder i det seneste år. I Allerød og Gribskov kommuner er manglen på medarbejdere størst, mens det har været meget lettest i Nordsjælland at finde nye medarbejdere Hørsholm, Furesø og Frederiksund kommuner.

Sidste sommer blev den smukke A.P. Møller-grund ved Udsholt Strand nær Rågeleje forvandlet til ”Verdens Bedste Skovtur”; et udendørs kulturhus med food-trucken Lille Meyer og et par træfyrede pizzaovne som omdrejningspunkt for samværet. Den 10. - 25. juli vender cirkusset tilbage.

Stadig flere får øjnene op for elcyklens fortræffeligheder. Men den ekstra styrke i pedalerne stiller krav til sikkerheden. Derfor inviterer Ældre Sagen i Helsingør til foredrag og testkørsel i samarbejde med GF Forsikrings fond.

De rige flytter til København, Nordsjælland og Aarhus, mens dem med lave indkomster flytter til Lolland, Falster og mere sydlige og vestlige egne af Jylland. Det viser analyse af flyttemønstre i 2020 fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

I de kommende måneder udlægger Vejdirektoratet mere end 100 kilometer klimavenlig asfalt på strækninger af motorveje og hovedlandeveje over hele landet. To strækninger i nordsjælland bliver tilgodeset. I Espergærde lægges der 4 km og ved Hillerød kommer der 7 km ny klimavenlig asfalt.

Flere nordsjællandske virksomheder efterlyser handling bag ordene om bedre infrastruktur til gavn for væksten i regionen. Borgere og virksomheder har i over 10 år ventet på, at motorvejen til Frederikssund blev bygget færdig, og at der kommer motorvej helt til Hillerød.

Hver tredje af os synes, det er svært at spørge andre, om de føler sig ensomme. Samtidig ville hele 60 procent af dem, der føler sig ensomme, ønske, at andre var bedre til at tale med dem om deres ensomhed, skriver Røde Kors i en pressemeddelelse.