Knud Løkke Rasmussen meldte sig torsdag morgen ud af Venstre og bliver dermed løsgænger i byrådet Fredensborg Kommune. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.


Udmeldelsen sker i protest mod den politiske ånd i Venstre i Fredensborg Kommune.

- Jeg har kæmpet i over et år for at ændre situationen, men det er ikke lykkes. Det handler om Venstre i Fredensborg Kommune, ikke Venstre på landsplan. Den dag jeg bliver obduceret, vil man finde et blåt hjerte i mig, og til folketingsvalget stemmer jeg på Venstre, siger Knud Løkke Rasmussen, der er lillebror til Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen.

Han har det seneste år påpeget en politisk kultur i Venstres byrådsgruppe, som han finder uheldig, og han har mistet tilliden til to medlemmer af Venstres byrådsgruppe. Sagen handler også om en række sager, hvor han mener, at den politiske ledelse er ude af trit med Venstres lokale bagland skriver Frederiksborg Amts Avis torsdag.

- Jeg er ked af, at det ender sådan for mig, og det ærgrer mig ekstra meget, når jeg langt fra er den eneste, der har det synspunkt. Det er der også byrådsmedlemmer, der deler, og mit synspunkt deles af mange i Venstres bagland, siger Knud Løkke Rasmussen, der har holdt sin kritik tæt ind til kroppen.

Et møde i Venstres bestyrelse onsdag aften endte med et oplæg til mægling, men ifølge Knud Løkke Rasmussen uden at centrale skikkelser i Venstre ville erkende et problem.

- Så er der jo ikke noget at mægle om, og jeg kan sætte mig over i et hjørne og holde kæft. Men det vil jeg ikke, siger Knud Løkke Rasmussen, som mener, at der er behov for et Venstre i Fredensborg Kommune rydder op for at få en reel chance for at vinde det næste valg skriver Frederiksborg Amts Avis.

Læs mere om sagen i Frederiksborg Amts Avis fredag den 13. marts.