Borgmesterens tale, som han holder for det nye byråd ved det konstituerende møde torsdag den 9. december 2021.

Efter et læserbrev publiceret på sn.dk/Frederiksborg Amts Avis af daværende gruppeformand for Dansk Folkeparti Fredensborg, Flemming Rømer vedrørende den nyligt indgåede konstitueringsaftale. Er han ikke længere gruppeformand, det oplyser spidskandidat i partiet Tanja Quade Madsen i et opslag på Facebook.

På et møde søndag formiddag på Fredensborg Rådhus i Kokkedal har partierne Socialdemokratiet, Venstre, Konservative, Radikale Venstre, SF, Enhedslisten og Ulla Hardy-Hansen og Christian de Jonquieres, der står udenfor partierne indgået en fælles konstituering for de kommende fire år.

Forud for en truende eksklusions sag, har Ulla Hardy-Hansen og Christian de Jonquieres meldt sig ud af Det Konservative Folkeparti, skriver sn.dk.

Det sker efter, at de to -  på valgnatten i sidste uge, gik enegang overfor partien og indgik et konstitueringsgrundlag med Socialdemokraterne.

Resultatet af kommunalvalget i Fredensborg, var på valgnatten klar. Borgmester Thomas Lykke Pedersen kunne fortsætte, dog med et spinkelt flertal bag sig. Thomas Lykke er kendt for at lave brede aftaler, så de borgerlige var indbudt til forhandlinger. Ikke alle var lige til at få fat på. Og efterfølgende opstod et drama, hvor to garvede konservative lokalpolitikere, nu står til eksklusion for at gå mod parties interesser.

Per 1. januar 2022 skal man til at lærer 11 nye lokal politikere at kende. Der sker som resultat af tirsdagens kommunal valg. Her bringer vi et overblik over de nye navne i byrådet.

11 af byrådets 27 medlemmer udskiftes efter dette valg. Enten fordi man ikke fik stemmer nok eller fordi at man ikke genopstillede. Se listen over de afgående lokalpolitikere her.

De personlige stemmer ved byrådsvalget tirsdag den 16. november 2021, er nu klar, så nu kan man se hvor mange stemmer den kandidat man har stemt på - har fået i alt.

21 af byrådets 27 medlemmer bakker op om Thomas Lykke Pedersen som borgmester i Fredensborg Kommune for de kommende fire år. I skrivende stund har De konservative samt Nye borgerlige ikke skrevet under på en aftale.

Der er finttælling af de personlige stemmer i løbet af onsdagen, men natten til onsdag blev de foreløbelige personlige stemmer opgjort. Der er udskiftetning på flere poster og familien Lykke har nu 2 poster i byrådet, i det at borgmesterens datter er valgt ind.

Mandatfordelingen efter kommunalvalget er klar. Det endte 14-13 til Thomas Lykke Pedersen og Socialdemokratiet trods tilbagegang. 

Venstre åbner op for samarbejde og kan godt pege på Thomas Lykke Pedersen.

Vi bringer her stemmerne fra de 8 valgsteder der er i Fredensborg Kommune. I den rækkefølge som vi har fået indtastet oplysningerne. 

Her er stemmerne fra Baunebjerg valgsted