Det har taget lidt tid og overvejelse, men nu sker det. Byrådsmøderne i Fredensborg kommune vil fremover blive livestreamet på nettet. Du kan følge med hjemmefra i Byrådets møde, den sidste mandag i måneden fra kl. 18,00. Møderne vil blive sendt live via KommuneTV. Første liveudsendelse er mandag den 27. februar 2023.

Socialdemokratiet i Fredensborg Kommune afholdt generalforsamling, søndag d. 22. januar i Græstedgårds foreningshus i Kokkedal. Her blev regeringens nye socialpolitik og høje klimamål budt velkommen.

Her bringer vi borgmester Thomas Lykke Pedersens nytårstale til borgerne i Fredensborg kommune.

Venstre gik til forhandlingerne med et ønske om at fastholde kommunens serviceniveau, gældsafviklingen og samtidigt at leve op til den indgåede aftale mellem KL og regeringen, der indebærer betydelige besparelser på budgettet.

Søndag aften blev der indgået budgetforlig. 26 ud af byrådets 27 medlemmer står bag. Et stort flertal i byrådet med alle partier undtagen Enhedslisten står bag budgetforliget for 2023-26, som blev indgået søndag aften.

Efter nogle gode år uden de store besparelser var denne budgetomgang noget mere barsk. Opgaven var klar, byrådet skulle finde besparelser på 30 millioner kroner.

Dansk Folkeparti har kandidatlisten klar til folketingsvalget. I Nordsjællands Storkreds bliver der fem DF-kandidater på stemmesedlen Dansk Folkeparti er klar med holdet af kandidater, der skal slås for DFs farver til folketingsvalget i Nordsjællands Storkreds.

Fredensborg Kommune har i henhold til Planlovens § 24 vedtaget at offentliggøre Forslag til lokalplan N110 Nivå Bymidte, etape 2. I den forbindelse er der Borgermøde torsdag den 18. august i NKK hallen i Nivå.

Stemningen var god på den solrige søndag i Hillerød Frivillig Centeret til SF Nordsjællands kandidatmøde, hvor medlemmerne kunne møde deres nye folketingskandidater. Kandidaterne opstilles sideordnet og ens i hele Nordsjælland. Rækkefølgen afgøres af en urafstemning mellem SF’s medlemmer i Nordsjælland. Afstemningen løber fra 24. maj til 13. juni 2022.

Ulla Hardy-Hansen og Christian de Jonquières, som siden 1. januar 2022 i byrådet har været registreret som ”U.P.” (Som Stående Udenfor Partierne), har besluttet, at de fremadrettet i deres politiske virke vil anvende navnet ”Fredensborg SocialKonservative” (FSK).

Mandag aften besluttede byrådet at fastansætte Mie Gudmundsson i den direktørstilling, som hun har fungeret i som konstitueret direktør siden den 1. december 2021.

Byrådet i Fredensborg Kommune skal nu drøfter om og i givet fald hvordan byrådsmøder kan live-streames og optages. Sagen er i første omgang på dagsordnen i økonomiudvalget, der holder møde mandag den 21. marts - vedtager man forslaget, kan borgerne se med fra august 2022. 

Socialdemokratiet i Fredensborg Kommune afholdt søndag d. 13. marts generalforsamling, i Kulturhuset
Fredensborg Gl. Bio og her var der genvalg af folketingskandidat Louise Mehnke.