Livsstilsforskerne mener, at den stigende interesse for at gå på jagt ligger så dybt forankret i det moderne menneske som alternativ til et stillesiddende job, at man må forvente at antallet af jægere vil fortsætte med at stige.

 

Udover selve jagten gør jægerne mange andre ting som for eksempel naturbevarelse og udvikling af naturen i form af pleje af levende hegn, remisser, vildtstriber og søer.

Desuden reguleres vildtbestanden ved afskydning af syge dyr, skadevoldende vildt og invasive arter for hermed at styrke den danske stamme af vildt i skov, på mark og i eng

Det har været ledestjernen siden grundejere i Asminderød og Grønholdt for 75 år siden gik sammen og startede en jagtforening.

Foreningen har i dag over 600 medlemmer, så det er længe siden man åbnede op for medlemskab for andre end grundejere. I dag er det alle, alle der holder af at færdes i naturen, forbedre forholdene for vildtet og høste af naturens overskud, der er velkomne.

I de senere år har også lokal regulering af ræve med skab, mink, krager, skader, og råger været en del af jægernes opgaver. Desuden uddannes der flere nye jægere med bl.a. skydetræning på banen i Langstrup Mose, så sikkerhed optimeres og antallet af anskydninger holdes på et minimum.

 

Jægerne har i dag en sund og velfungerende forening hvor jagt, hundetræning, uddannelse af jægere og sociale tiltag som julebanko, gourmetaften og Oplevelses¬dagen hører til i den populære afdeling.

 

 

Fredag den 9. maj holder foreningens medlemmer et brag af en fest på Asminderød Kro for at fejre Asminderød-Grønholt Jagtforenings 75-års jubilæum.