Bådfarten Esrum Sø åbnede i høj solskin med en noget kold vind.

Bådfarten sejler hele sommeren frem til 30. september.

Man kan læse mere om sejlplaner og booking af ture på www.bådfartenesrumsø.dk

 

De to skippere Ole Birch og Anders Fiske storsmilede over det store fremmøde og måske især over at tre generationer fra Kongehuset dukkede op, Prinsgemalen, Kronprins Frederik, Prins Christian og Prinsesse Isabella kastede glans over dagen.

Christian de Jonquières tog kegler med en medlevende vittig tale med et imponerende historisk talmateriale - og så uden manuskript.

 

 

Talerne blev holdt foran et publikum på omkring lidt under 100 borgere i en stemning, der hverken var præget af overdrevne sikkerhedsforanstaltninger eller aggressive paparazzifotgrafer.

 

 

 

 

 

 

- Man kan ikke overvurdere betydningen af kongefamiliens lokale engagement, sagde borgmester Thomas Lykke Pedersen blandt andet i sin tale.

 

Esrum Sø tog sig særdeles smuk ud i det strålende solskin lørdag formiddag, hvor en frisk vind sørgede for masser af små bølger, da rederne Anders Fisker og Ole Birch havde indbudt til åbningen af deres femte sæson på bådfarten, som sejler indtil september.

 

 

Og endnu engang viste kongefamilien sin interesse for det store arbejde, som bliver gjort for at holde liv i den traditionsrige bådfart med de smukt vedligeholdte både.

 

Bådfarten sejler hele sommeren frem til 30. september.

Man kan læse mere om sejlplaner og booking af ture på www.bådfartenesrumsø.dk