Onsdag den 7. maj 2014 vil ansatte og frivillige fra 13 kommuner møde borgerne der, hvor de færdes i dagligdagen og gøre dem opmærksomme på Digital Post. Fra november 2014 skal alle borgere over 15 år kunne modtage post fra det offentlige digitalt, med mindre de er fritaget.

Derfor vil kommunerne gerne fortælle borgerne om Digital Post, hvad det er, hvordan man bliver tilmeldt – og hvor borgerne kan få hjælp til Digital Post.

Allerød, Ballerup, Egedal, Fredensborg, Frederiksund, Glostrup, Hedensted, Hørsholm, Kolding, København, Odder, Roskilde og Rødovre kommune er gået sammen om at lave en fælles event, som skal få så mange borgere som muligt tilmeldt Digital Post. 


Kommunerne kommer til borgerne
Ideen med eventen er, at kommunerne vil møde borgerne der, hvor de færdes i dagligdagen og forklare, hvad Digital Post er. Ved at være fysisk til stede får borgerne mulighed for at stille spørgsmål og få svar med det samme.

”Et af de spørgsmål, medarbejderne i kommunerne ofte får, er, om man ikke har Digital Post, når man har en e-Boks? Og til det er svaret nej. Man kan godt melde sig til Digital Post inde i e-Boks, men det skal gøres aktivt, man er ikke automatisk tilmeldt. Udover mulighed for at stille spørgsmål får borgerne også informationsmateriale med hjem, hvor de kan læse mere om, hvad Digital Post er, og hvordan man bliver tilmeldt”, siger centerchef Thomas Fænø, Center for Digitalisering og IT.

Kommunerne er gået sammen om dette arbejde, da borgerne i løbet af dagen bevæger sig mellem kommunerne og dermed får flere muligheder for at høre om Digital Post.

Det er kommunernes opgave at lette overgangen til Digital Post og hjælpe borgerne i gang. Tiltaget med den 7.maj er et af mange og suppleres i de enkelte kommuner med kurser, it-cafeer, undervisning på skoler, it-besøg i hjemmet mm.

Her finder du hjælp til Digital Post
Fra 7.30 til 8.30 vil ansatte og frivillige være at finde tæt ved de fire togstationer: Kokkedal, Nivå, Fredensborg og Humlebæk.
Fra kl. 14 til 15 vil det være ved Holmegårds Centret, Nivå Centret, Humlebæk Centret samt Super Brugsen i Fredensborg.

Fakta
Folketinget har vedtaget en lov, der betyder, at alle borgere skal modtage deres post digitalt fra 1.november 2014. Der vil være mulighed for fritagelse, for de borgere, som, af forskellige årsager, ikke kan bruge Digital Post.

Digital Post er post sendt over internettet, som kan læses og besvares fra den digitale postkasse på borger.dk eller e-Boks.