Aflastningstilbuddet Granbohus har indgået tæt og værdifuldt samarbejde med lokale fritidsforeninger.

Et udviklingsprojekt med social kapital er sat i verden, mellem sports- og fritidsforeningerne og de børn og unge der er i aflastning på Granbohus.

Projektet er sat i gang af Granbohus og co-creator virksomheden for sociale opfindelser, Social+, der arbejder med at bane vej for initiativer, der løser eller forebygger sociale problemer for udsatte mennesker i Danmark.

Visionen er, at børn, unge og voksne med funktionsnedsættelser skal inkluderes i en række fælles fritidstilbud rundt om i lokalsamfundet.

Her vil de indgå i foreningernes aktiviteter og tilbuddet skal derfor også ses som et led i strategien om, at mindske social isolation på handicapområdet. Derudover skal projektet give børn og unge mulighed for succes oplevelser. Ønsket er på sigt, at få alle integrerede i de lokale foreningers tilbud.

Granbohus har på nuværende tidspunkt indgået i samarbejde med Fredensborg Gymnastikforening, og Granbohus’ afdelinger i andre kommuner, har ligeledes indgået forskellige aftaler med lokale foreninger der blandt andet lyder på Judoklubben i Hillerød, De Blå Spejdere og Grevinde Danner gruppen i Jægerspris. De ønsker i fremtiden at etablere samarbejdsaftaler med flere foreninger i lokalområderne.

”Fritidstilbud burde være for alle og jeg er derfor begejstret for, at Granbohus sammen med de lokale fritidsforeninger har skabt et bæredygtigt socialt partnerskab, hvor en fælles passion om inklusion af alle kommunens borgere gennem fællesaktiviteter er målet”, udtaler formand for Social- og Seniorudvalget, Hans Nissen.

Granbohus er Fredensborg Kommunes aflastningstilbud for hjemmeboende børn, unge og voksne med fysisk og psykiske funktionsnedsættelser.

Granbohus har afdelinger i Fredensborg, Birkerød og Jægerspris og tilbyder aflastning til mere end 650 familier fra hele region Hovedstaden.

Siden efteråret 2013 har Fredensborg Gymnastikforening og Granbohus samarbejdet omkring de unge . Det begyndte med et tilbud til en gruppe børn om gymnastik én lørdag om måneden i foreningens 2013/2014 sæson. Granbohus har sammensat et børnehold der, sammen med pædagogisk personale fra Granbohus, deltager i lørdagens gymnastikhold, hvor Fredensborg Gymnastikforening bidrager med frivillige instruktører med ansvaret for bevægelsesfaglige indhold.

Formand for Fredensborg Gymnastikforening, Ann-Mette Lyng, siger: ”At tilbyde gymnastik til børn med funktionsnedsættelse kræver noget særligt - ofte matcher de nuværende tilbud ikke de behov som børnene har og børnene bliver afskåret for at have samme muligheder som børn uden funktionsnedsættelse”.

"Der er ingen tvivl om at børnene har taget godt imod den nye aktivitet - og glæden lyser fra dem", fortæller koordinator ved Granbohus Inger Engelst Madsen: ”Oplevelsen fylder hos børnene og de fortæller gerne historien igen og igen".