Borgere i Fredensborg Kommune har de seneste år kunnet få såkaldte energirenoveringspakker.

Pakkerne har til formål at hjælpe husejere til at spare på energien. Et af tilbuddene er bl.a. gratis uvildig energirådgivning på kommunens biblioteker.

Finn Pedersen, Kokkedal, deltog i sidste uge i energirådgivningen på Nivå Bibliotek:

”Jeg havde et rigtig godt energirådgivningsmøde. Vi har overvejet at få efterisoleret vores loft og søgte derfor råd omkring, hvordan vi kunne få installationen udført i overensstemmelse med miljøvenlige krav” siger Finn, og fortsætter:

”Jeg fik en god forklaring på isolering af vores loft, så jeg nu kan få det gjort rigtigt og af fagfolk. Vi er tæt på en køreplan, som både tager hensyn til miljøtiltag og vores krav til æstetik”.

Finn er blot én af mange, der har fået hjælp til en ombygning, så alle ønskerne går op i en højere enhed. Ofte kan energirådgivning betyde, at det både bliver rarere at opholde sig i huset, og at der sparres energi og penge. Det er værd at tænke ind, når man laver ændringer i sit hus.

Og der er stadig ledige pladser på de næste energirådgivninger på kommunens biblioteker.

En vigtig brik i kommunens grønne ambitioner For Fredensborg Kommune er energirenoveringspakkerne og energi-rådgivningen vigtig i arbejdet med energireduktion.

Det mener borgmester Thomas Lykke Pedersen:

”Kommunen står kun for 4 pct. af den samlede CO2 udledning in-denfor kommunegrænsen.

Derfor er det helt afgørende, at vi gør det så let for kommunens borgere som muligt at få inspiration og hjælp til at spare på energien, da det er her meget af potentialet for en grønnere kommune ligger.

 

Nu er vi også fokuskommune i statens BedreBolig-ordning, som gør det lettere for boligejerne at finde samlet rådgivning til byggeprojekter og energibesparelser”.

 

Formand for Plan-, Miljø- og Klimaudvalget i Fredensborg Kommu-ne, Lars Simonsen tilføjer:

”For husejere kan der være mange spørgsmål og uklarheder forbundet med større projekter i huset og hvordan energiforbruget spiller ind.

Måske er man usikker på gevinsterne, der jo både tæller øko-nomi, indeklima og god samvittighed.

Eller måske er man usikker på hvilke håndværkere eller rådgivere man kan henvende sig til.

Måske er man slet ikke klar over, hvor i huset man skal sætte ind.

Alle disse spørgsmål vil vi gerne hjælpe borgerne med, ved at tilbyde gratis energirådgivning.”

Læs mere om Fredensborg Kommunes grønne tilbud på www.fredensborg.dk/klima og om BedreBolig-ordningen på bedre-bolig.dk

 

Der er stadig ledige pladser til energirådgivning nu på torsdag d. 3. april på Humlebæk bibliotek – eller på biblioteket i Fredensborg d. 22. maj eller Nivå d. 11. september.

Tilmelding på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Man kan booke i tidsrummet mellem kl. 10 og 17.