Stadig flere bilister sænker farten på vejene. Nu vil en kampagne i Fredensborg Kommune have flere til at lette foden fra speederen på især landevejene, hvor de fleste trafikdrab sker. I Fredensborg Kommune er trafiksikkerhedsindsatsen højt prioriteret.

Dette kan ses i ulykkesstatistikken hvor der i 2013 ikke var nogen dræbte på kommunens veje. 

I løbet af de seneste år er gennemsnitsfarten dalet på de danske landeveje. Det er en rigtig god nyhed for trafiksikkerheden, som bilisterne fortjener ros for. Dette gælder også i Fredensborg, hvor der generelt set ses fornuftige gennemsnitshastigheder på vejene.

Landevejene er dog på landsplan stadig de veje, hvor to ud af tre trafikdrab sker blandt andet på grund af for høj fart. Derfor vil Fredensborg Kommune sammen med Rådet for Sikker Trafik, politiet og Q8 have flere bilister til at overholde hastighedsgrænsen. Det sker med kampagnen ”Sænk Farten – en lille smule betyder en hel del”.
”Man sparer ikke særlig meget tid ved at køre for stærkt, og samtidig øger man risikoen for ulykker. Derfor vil vi opfordre bilisterne til at sænke farten, så vejene bliver mere sikre for alle og især de mange børn, der cykler til og fra skole på vejene, siger Thomas Bak, formand for Udvalget for Infrastruktur og Trafik.

Sænk farten en lille smule

Langs vejene vil der i de kommende uger stå skilte med opfordring til bilisterne om at sænke farten. En undersøgelse fra Vejdirektoratet viste for nylig, at langt de fleste dødsulykker sker på landeveje og med høj hastighed.
Selv en lille hastighedsnedsættelse kan have stor betydning, så man kan nå at bremse, hvis der kommer en cyklist, fodgænger eller bilist ud fra en sidevej.
For høj fart er et alvorligt problem på vejene, og derfor opfordrer vi endnu flere bilister til at sænke farten. For høj fart er både skyld i at ulykker sker og at de bliver så alvorlige”, siger Michelle Laviolette, projektleder hos Rådet for Sikker Trafik, som står bag den landsdækkende kampagne.

Det kan du selv gøre

Når du kører i trafikken eller er passager i en bil, så kan du selv gøre en forskel, så vejene bliver mere sikre for os alle.

• Overhold hastighedsgrænsen
• Sænk farten, når det regner, er tåget eller du har svært ved at overskue vejen
• Vis hensyn til andre trafikanter – sænk farten når der er cyklister
• Bland dig, hvis du er passager i en bil, der kører for stærkt.

Fakta
Se kampagnefilmen ”Sænk Farten – en lille smule betyder en hel del” på www.sikkertrafik.dk
Fakta om fart (kilde: Vejdirektoratet):

• De fleste dødsulykker sker på landeveje.
• For høj hastighed er skyld i halvdelen af alle dødsulykker.
• Se hvem der oftest kører for stærkt og hvor i landet: http://www.sikkertrafik.dk/faktaomfart