Som den første kommune i landet har Fredensborg designet sin nye hjemmeside til primært brugere af mobiltelefoner. Over 70 pct. af brugerne på kommunens hjemmeside bruger i dag deres mobiltelefon som indgang. Derfor har Fredensborg Kommune - som den første i landet - valgt at prioritere mobilbrugernes tilgængelighed til hjemmesiden højest.

"Siden vores første hjemmeside så dagens lys i 1990'erne, har den primært været designet til PC-brugernes behov. Men i takt med at mobiltelefonerne er blevet større, hurtigere og udbredt til stort set alle, vælger flere og flere borgere at bruge deres mobiltelefon som indgang til kommunens digitale ydelser. Og det skal vi naturligvis tage højde for, så kommunen så at sige altid er i borgernes lomme, og derfor også altid tilgængelig", siger borgmester Thomas Lykke Pedersen, og suppleres af kommunaldirektøren:

"Den mobilrettede hjemmeside er konkret designet sådan, at man kan nå alle de vigtigste funktioner alene med sin tommelfinger. Tilsvarende er ikonerne og menuerne gjort meget enkle, ligesom søgefunktionen. Samtidig er der lagt et stort arbejde i at gøre hjemmesiden mest mulig tilgængelig for fx svagtseende ved at bruge gennemtestede farver og funktioner", siger Mads Toftegaard og tilføjer, at det er gjort nemt for brugerne at give feedback til kommunens webmaster, så hjemmesiden altid er opdateret og spørgsmål kan besvares.

Med den nye hjemmeside er en høringsportal også blevet let tilgængelig, ligesom politiske dagsordener og referater nu nemt kan læses via mobilen.

En række kommuner har siden lanceringen bedt om at få vist Fredensborg Kommunes nye løsning, som er udarbejdet i samarbejde med Bleau A/S.