Nu kan du læne dig godt tilbage i sofaen og se med hjemmefra, når Fredensborg Bibliotekerne sender to livestreamede interviews med de verdenskendte forfattere Torrey Peters og Linn Ullmann direkte fra New York og Oslo.

Torrey Peters og Linn Ullmann er to højaktuelle og efterspurgte internationale forfattere. Deres nyeste værker er for tiden meget populære blandt lånerne på Fredensborg Bibliotekerne, og streamingarrangementerne er derfor en helt særlig mulighed for at komme tæt på de to berømte forfattere.

I 2021 udgav amerikanske Torrey Peters romanen ”Detransition, Baby”, som hurtigt blev kaldt for banebrydende og spektakulær. Bogen er en almengyldig fortælling om identitet og frigørelse. Den giver et nuanceret og reflekteret indblik i den virkelighed, der følger med dét at være transkønnet i New York og alt, hvad det indebærer fra kærlighed, familie og identitet til moderskab, sex og forhold. Torrey Peters kan ses live onsdag 28. september kl. 19-19.45.

Linn Ullmann er en af Norges mest markante litterære stemmer og aktuel med bogen ”Pige, 1983”. Romanen handler om en oplevelse mellem en 16-årig pige og en ældre fotograf og er baseret på en virkelig begivenhed, der har trukket spor gennem Linn Ullmanns eget liv. Samtalen med Linn Ullmann kan ses onsdag 12. oktober kl. 19-19.45.

Streamingarrangementerne kan ses live via bibliotekets hjemme- eller Facebookside, hvor der også er mulighed for at stille spørgsmål i kommentarsporet.

De to forfatterinterviews er en del af streamingprojektet "Luk verden ind", som er et samarbejde mellem fem folkebiblioteker - Glostrup, Allerød, Fredensborg, Gentofte og Lolland. Projektet er støttet af Slots- og Kulturstyrelsen og arbejder med at livestreame især udenlandske forfattere for at skabe nogle ekstraordinære muligheder for arrangementer til det danske publikum.