Nyt tilsyn rykker Fredensborg Hjemmepleje op i den bedste kategori, stolte medarbejdere i hjemmeplejen, har fejret det flotte resultat og har svært ved at få armene ned igen.

Styrelsen for Patientsikkerhed har netop gennemført et nyt tilsyn af Fredensborg Hjemmepleje. Og når man ser resultatet er det ikke mærkeligt, at medarbejderne er begejstrede (bare se billedet).

For tilsynet konkluderer, at Fredensborg Hjemmepleje rykker fra karakter 3 (det værste) til 0 (det bedste).

Baggrunden for tilsynet er, at Styrelsen for Patientsikkerhed over en længere periode har udstedt påbud i forhold til hjemmeplejens praksis - primært med medicinhåndtering og journalføring. Situationen var altså alvorlig og der blev derfor - med fuld politisk opbakning - iværksat en intensiv indsats hele vejen rundt med tilførsel af flere ressourcer og et klart fokus på opgaven, så alle områder blev afdækket. Af samme grund blev der bl.a. også ansat farmakonomer, som er specialister i medicinhåndtering. Den intensive indsats har nu vist sig at virke.

"Jeg er dybt imponeret og meget stolt over, hvordan vores medarbejdere er lykkedes med at gennemføre så stor en forbedring. Jeg havde næsten ikke turde håbe på, at vi kunne vende skuden så hurtigt, men det gjorde de, og det er en rigtig god nyhed for alle", siger Louise Mehnke, formand for Social- og Sundhedsudvalget.