Kombinationen af de store prisstigninger på gas og at mange borgere ønsker en mere klimavenlig opvarmning af deres bolig, skaber mange spørgsmål om, hvad der er klogt at gøre og investere i som boligejer. 

I den forbindelse oplyser Fredensborg Kommune på deres hjememside at, Norfors er i gang med at revidere planerne for udvidelse af fjernvarmeområderne. Revisionen forventes at være færdig til juni 2022.

Norfors drives af kommunerne Allerød, Fredensborg, Hørsholm og Rudersdal og det kræver en grundig analyse og plan for, hvor det samfunds- og selskabsøkonomisk er muligt at udbygge fjernvarmen i de enkelte kommuner.

Når planen er klar udsendes information til alle gasfyrsejerne i kommunen om, hvorvidt der kommer fjernvarme, eller om de skal investere i en anden grøn forsyning, fx en varmepumpe.

På kommunens hjemmeside kan du læse mere om varmeforsyning. Du kan tjekke, om din ejendom ligger i et fjernvarmeområde, eller om der umiddelbart er planer om at udbygge fjernvarmen til dig.

Hvis der kommer fjernvarme til et område, vil der ikke være tilslutningspligt. Der er dermed fri mulighed for selv at vælge, om man vil tilsluttes eller ej.

Find kommunens hjemmeside om varme her: https://fredensborg.dk/.../energ.../din-el-og-varmeforsyning