På fem år er antallet af børn i kontanthjælpsfamilier i Fredensborg Kommune, halveret til 209. De skyldes især, at forældrene har fået job eller er begyndt på en uddannelse og det glæder Lars Søndergaard der er formand for Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalget.

I 2016 var der 411 børn i kommunen, hvis forældre modtog kontanthjælp. Fem år efter - i 2021 - var det kun 209. Det er en uhyre god og vigtig udvikling, fastslår borgmesteren:

"Det er afgørende for at vores samfund hænger sammen, at alle der kan bidrage også gør det. Det er samtidig et meget vigtigt signal til vores børn og unge. Derfor glæder det mig virkeligt, at så mange forældre nu er kommet i job eller uddannelse, og derfor ikke længere er afhængige af kontanthjælp", siger Thomas Lykke Pedersen.

Det er Beskæftigelsesministeriet, som har undersøgt udviklingen i alle landets kommuner. På landsplan er antallet af børn i kontanthjælpsfamilier faldet 47 pct., mens faldet er lidt højere i Fredensborg Kommune: 53 pct.

"Jeg glæder mig især over, at det klart største fald skyldes, at cirka 40 pct. af forældrene er gået i arbejde, og 25 pct. er i gang med en uddannelse. Dermed er det i alt to tredjedele, som har fundet sig et job eller er ved at uddanne sig til et. Det er et virkeligt flot resultat og en indsats, som vi skal være stolte af", siger Lars Søndergaard, formand for Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalget.

Undersøgelsen viser, at mens to tredjedele er i job eller uddannelse, er den sidste tredjedel overgået til ressourceforløb, førtidspension eller er på anden måde blevet selvforsørgende.