Børnene i kommunens SFO'er kan nu se frem til en masse nye bøger i nye mini-biblioteker. Det skyldes en bevilling på 1,2 mio. kr. fra BOGglad-puljen, som uddeles af Slots- og Kulturstyrelsen 

De kan godt begynde at glæde sig - børnene i kommunens SFO'er. For næste år venter mange gode timer i nye mini-biblioteker med spritnye bøger. Det er resultatet af en bevilling på hele 1,2 mio. kr. som Fredensborg Bibliotekerne i samarbejde med SFO'erne har søgt og fået fra BOGglad-puljen.

"Jeg glæder mig på børnenes vegne over denne flotte bevilling. For det er uhyre vigtigt, at vi giver børn let adgang til viden og litteratur i dag. Samtidig glæder jeg mig over, at det tværgående samarbejde mellem vores bibliotek og SFO'er bærer frugt", siger Ulla Hardy-Hansen, der er formand for Kulturudvalget.

Fredensborg Bibliotekerne og SFO'erne er gået sammen i projektet for at give børnene en nem afgang til viden og litteratur i deres hverdag.

"Bibliotekerne skal være parate til at gå nye veje for at motivere og hjælpe børn til at blive sultne på viden og litteratur. Bøger kan stadig give børn fantastiske oplevelser og samtidig god mulighed for ro og fordybelse. Derudover er læsning vejen til ny viden, indsigt og andre perspektiver på tilværelsen", siger bibliotekschef Tania Schwartz.

Ved at sætte fokus på lystlæsning og glæden ved litteratur i de nye mini-biblioteker, skal det blive langt lettere for børnene at vælge litteratur og læsning til. Derved kan læsning, bøger og litteratur blive en tydeligere aktivitet i børnenes fritid på linje med fx gaming og at bygge med Lego.

De nye muligheder mødes også med tilfredshed i Børne- og Skoleudvalget:

"Det er oplagt, at et sådan samarbejde mellem SFO'erne og bibliotekerne skaber synergi gennem flere nye muligheder for læring i fritiden og derudover binder skole, SFO og bibliotek endnu bedre sammen. Og netop sådanne samarbejder på tværs vil vi gerne være kendte for i vores kommune", siger Per Frost Henriksen, der er formand for Børne- og Skoleudvalget.

BOGglad-puljen uddeles af Slots- og Kulturstyrelsen og har til formål at understøtte og stimulere børns adgang og lyst til litteratur.