Unge som oplever sig presset af dagens udfordringer, får nu tilbud om et nyt naturforløb med plads til ro og refleksion Alle kan have en dårlig dag. Men hvis bekymringer og hverdagens stress begynder at fylde mere end det burde, så er der måske brug for et pusterum.

Med økonomisk støtte fra 15. Juni Fonden og TrygFonden lancerer partnerskabet Gang i Fredensborg nu et nyt naturforløb, der tilbyder dette pusterum.

Her prøver deltagerne en række natur- og friluftsaktiviteter som fx træklatring, mad over bål, cykle mountainbike, finde vej i naturen mm. De traditionelle outdoor-aktiviteter bliver kombineret med mere stille øvelser, hvor det handler om at bruge naturen til at finde ro og afkobling. Der bliver også tid til at reflektere over de emner der fylder i hovedet, og dermed måske få gode tips til, hvordan man kan handle anderledes, når bekymringer, stress eller negative tanker er ved at tage overhånd.

"Vi vil gerne bidrage til at gøre det nemmere for vores unge at tackle nogle af de udfordringer, de netop står i som unge. Så vi er meget glade for de to flotte fondsdonationer, og jeg håber at de unge tager godt i mod tilbuddet og melder sig på banen", siger borgmester Thomas Lykke Pedersen.

Kristian Hegaard, formand for Fritids- og Idrætsudvalg, tilføjer:

"Vi har efterlyst et tilbud som dette til de unge, da vi ved at behovet er der. Og det behov er bestemt ikke blevet mindre med de lange nedlukninger på grund af Corona. Så det er derfor rigtigt dejligt, at vi gennem vores partnerskab med Naturstyrelsen Nordsjælland nu har fået mulighed for at tilbyde natuRO. Jeg vil samtidig også gerne takke 15. Juni Fonden og TrygFonden for deres bidrag."

Planen er at gennemføre i alt fire forløb i perioden 2021 - 2022. Et forløb strækker sig over en periode på 12 uger, med en ugentlig mødegang samt en opstart- og en afslutningsweekend. Første forløb starter op i april i år, såfremt coronasituationen tillader det.

Der vil være flere forskellige mødesteder undervejs i forløbet, bl.a. skoven Knurrenborg Vang i Fredensborg, Dageløkke Skov og Lergravene i Nivå, Krogerupskovene i Humlebæk samt Nivå Havn og Strandpark. Alle aktiviteter foregår udendørs i naturen.

Der er plads til 12 deltagere på et hold, og unge fra Fredensborg Kommune har fortrinsret.

Det er gratis at deltage, men tilmelding og en forsamtale er nødvendig.