De nye brandkadetter fra Fredensborg Kommune blev fejret med tale og diplomoverrækkelse af borgmester Thomas Lykke Pedersen, da de afsluttede deres 13 ugers grundforløb.

De ni nye brandkadetter gennemgik på deres intensive og 13 ugers lange kursusforløb alt fra røgdykning og redningsøvelser til førstehjælpskursus og fysiske og mentale øvelser. Dermed er de nu kvalificerede til at indgå i det samlede brandkadetkorps og være en del af Nordsjællands Brandvæsen.

I sin tale til de unge og det store antal forældre, som var mødt op til det festlige arrangement, sagde borgmester Thomas Lykke Pedersen:

”Brandkadetter er et projekt, som vi fra start har givet fuld opbakning. For vi tror på projektet – og særligt på jer. Og når folk spørger, så kan I med stolthed sige, at I er en del af det lokale brandvæsen, og at I dermed er med til at gøre Fredensborg Kommune tryg og sikker”.

Efter overrækkelsen var der opvisning og koncentrationen lyste ud af de unge. Deres teamwork fungerede på bedste vis.

Natascha – der er 15 år og fra Humlebæk - fortæller:
”Jeg ville gerne være bedre til at presse mig selv lidt. Brandkadet har hjulpet mig meget i skolen, hvor det nu er nemmere at fremlægge foran klassen. Det jeg har været mest overrasket over er, hvor søde alle er, både instruktører og de andre på holdet. Jeg glæder mig til at komme hver tirsdag.
Det mest spændende var førstehjælpskurset. Jeg er rigtig glad for at kunne hjælpe andre og vil gerne læse til læge eller sygeplejerske senere”.

Brandkadet er en del af Brandkadet Danmark og er et samarbejde mellem Nordsjællands Brandvæsen, UngFredensborg og Fredensborg Kommune.

UngFredensborg tager allerede imod ansøgninger til det nye hold, der starter op efter sommerferien. Læs mere på hjemmesiden ungfredensborg.dkBilledtekst: De stolte brandkadetter - og deres ditto forældre – fik overrakt deres velfortjente diplomer af borgmester Thomas Lykke Pedersen, som også er formand for Beredskabskommissionen. På billedet ses også de tre instruktører, der har hjulpet de nye kadetter godt på vej.