Et fællesskab for piger i 7.-9. klasse, bliver nu tilbudt gratis til piger i Fredensborg kommune. Forløbet EmpowR skal give pigerne troen på sig selv og hinanden over 10 uger.

Roseline kender godt til følelsen af at være alene i verden:

“Jeg var ret ensom og havde svært ved at snakke med andre om, hvordan jeg havde det. Jeg var frustreret, fordi jeg gik og pakkede det hele ind.”

 

Den nu 18-årige gymnasieelev fra Egedal er dog ikke alene. Er jeg pæn nok? Er jeg dygtig nok? Hvem er jeg? Har jeg det rette tøj på? Spørgsmålene har givet teenagepiger bekymringer gennem generationer, men aldrig før har der været så mange platforme for pigerne at blive bedømt på.

 

”Antallet af unge piger, der kæmper med lavt selvværd, er stigende. Sociale medier og en verden af muligheder gør det sværere for pigerne at navigere i, hvem de er, og om det nu også er godt nok. Derfor har vi startet EmpowR, så pigerne i trygge rammer sammen kan opbygge selvværd,” forklarer Anna Bjerre, direktør for GirlTalk, der er rigtig glade for, at GirlTalk og UngFredensborg har indgået et 3-årigt samarbejde. I fællesskab udbyder de EmpowR-forløb samt foredrag for både piger i udskolingen og forældre.

 

”Vi, i UngFredensborg, vil gerne skabe meningfulde fællesskaber for unge, da vi ved, det gør en positiv forskel i deres ungdomsliv. Vi glæder os til samarbejdet her og synes det er meget spændende med både forældreforedrag og frivillige gruppeledere, men frem for alt er det et særdeles meningsfyldt projekt for pigerne” fortæller Julie Falholt, Souschef i UngFredensborg.

 

UngFredensborg og GirlTalk kickstarter samarbejdet med at invitere alle forældre til teenagepiger til foredraget ”Pigeliv anno 2020 – hvordan er det at være ung pige og hvordan er det at være forælder til unge piger i dag?”. Foredraget foregår tirsdag d. 10. marts 2020, kl. 19.00 – 20.00 på Møllevej 9S i Nivå. v. GirlTalks psykolog, Maja Fjord Lindqvist. Der er plads til 30 og tilmelding er derfor påkrævet til Julie Falholt i UngFredensborg eller på Facebook eventet under UngFredensborg.

 

I første omgang starter EmpowR op i Kokkedal og tilbydes gratis til piger på 7., 8. og 9. klassetrin, med bopæl i Fredensborg kommune med opstart af første gruppe til april.

EmpowR strækker sig over ti uger, med ugentlige møder, hvor man gennem øvelser, hygge og sjov får talt om store og små emner. Møderne bliver ledet af frivillige fra GirlTalk.

 

Erfaringerne fra de tidligere forløb er, at pigerne afslutter EmpowR med værktøjer til at håndtere udfordringer i deres liv og større tro på sig selv og styrket selvværd. Det gælder også for Roseline:

“EmpowR har det gjort det nemmere for mig at snakke med andre om, hvordan jeg har det. Jeg har fået konkrete værktøjer, jeg kan bruge i hverdagen, som f.eks. lige at tage en pause eller ringe til en, jeg er tryg ved. Jeg vil helt klart anbefale det til andre”

 

GirlTalk er en NGO, der blev grundlagt for 15 år siden med ønsket om at hjælpe unge piger med deres problemer. I dag hjælper organisationen årligt omkring 7000 piger mellem 12 og 24 år. Hovedsageligt gennem en gratis chat-rådgivning, og har de seneste år etableret lokale samarbejder omkring EmpowR.

 

 

Tilmelding foregår på https://www.serioest.dk/empowr. Vil du vide mere? Kontakt projektleder Sanne L. Gylling på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller tlf. 53 25 52 56