Louisiana er kommunens anden største private arbejdsgiver med cirka 300 ansatte. En del af dem har fået plads i en ny smuk administrationsbygning ved vandkanten, der erstatter udtjente pavilloner.

Med over 750.000 gæster årligt er Louisiana den klart mest besøgte attraktion i Fredensborg Kommune. Men med 300 ansatte er kunstmuseet i Humlebæk også kommunens anden største private arbejdsplads.

”Bag murene med kunst, som alle kender, gemmer sig alle de funktioner, der normalt hører til en stor arbejdsplads. Og som altid er Louisiana lykkedes med at tilpasse en flot ny bygning til de unikke omgivelser ved havnen og vandet, så det hele passer sammen på bedste vis”, siger borgmester Thomas Lykke Pedersen, som sammen med repræsentanter for kommunens erhvervsliv besøgte museet en solrig vinterdag.

Louisianas økonomidirektør, Carsten Skjøt, uddyber:
”Vores fokus er primært at give vores gæster gode oplevelser med kunsten, men der er naturligvis også en masse funktioner bag ved, der bare skal køre – og køre godt. I vores nye projekthus har vi fået bedre faciliteter til udvikling af vores udstillinger, og vi har fået vores første lavenergibygning. I de eksisterende bygninger reducerer vi energiforbruget så godt vi kan. Senest har vi skiftet til LED-belysning næsten overalt, så vi bruger mindre energi til belysning og klimastyring”.

Louisianas betydning som lokal arbejdsplads er måske lidt overset, siger Lars Søndergaard, formand for Borgerservice-, Erhverv- og Arbejdsmarkedsudvalget:
”Museet er med til at gøre arbejdsmarkedet her i kommunen både interessant, attraktivt og relevant for borgere med vidt forskellige kompetencer. Det afspejler sig også i, at mange af Louisianas medarbejdere heldigvis bor i Fredensborg Kommune”.

 

Billedetekst: På terrassen foran bådhuset ved Louisiana og med museets nye administrationsbygning i sort træ i baggrunden. Fra venstre erhvervslivets repræsentanter Thomas Jürgensen og John Hemming. Fra byrådet udvalgsformand Lars Søndergaard og borgmester Thomas Lykke Pedersen. Fra Louisiana økonomidirektør Carsten Skjøt og driftschef Poul Hasbeck.