Goodbasket holder julemarked lørdag den 14. december fra 10 til 16 på Dageløkkevej 82, Humlebæk, hvor de sælger kurve fra Ghana. Goodbasket blev startet i 2010 af en gruppe mennesker i Humlebæk under navnet Nibus, og er nu blevet en del af Dansk Handicap Forbund.

Kurvene er flettet af mennesker med handicap fra området omkring byen Bolgatanga i det nordlige Ghana, hvor der er en århundrede gammel tradition for at flette kurve. En af de få mulige leveveje for mennesker i denne fattige og meget tørre del af Ghana. Desværre er mennesker med handicap ofte udelukket fra arbejdsmarked her, og derfor har Dansk Handicap Forbund kørt to projekter, hvor 120 nye kurveflettere er blevet uddannet gennem forløb på et halvt år.

Projekter har betydet af disse mennesker er gået fra at tigge eller på anden måde være afhængige af omverdens almisser til at være selvforsørgende stolte personer. Desuden har det betydet, at man har fået vist lokalsamfundet at mennesker med handicap kan være en del af arbejdsmarkedet, kan yde noget til samfundet og ikke blot være en byrde.

Her i Danmark er al arbejde i Goodbasket varetaget af frivillige og overskuddet fra salget går ubeskåret til indkøb af kørestole og tricykler til personer med handicap i Ghana samt forbedring af kurvefletternes arbejdsforhold.

De smukke, kurve findes i mange forskellige størrelser, former og farver. Priserne er fra 100 til 330 kroner og vi modtager kontanter og Mobile Pay.

Restaurant "Bolettes Gæstebud" i Humlebæk sponsorerer projektet ved at stille op på dagen og servere gratis gløgg og kage. Desuden sælger de gourmet sandwiches hvor en del af overskuddet går til projektet.