På C40 mødet var repræsentanter fra verdens største storbyer samlet for at finde løsninger på klimaudfordringen. I sagens natur er Fredensborg Kommune ikke en del af C40 – men borgmester Thomas Lykke Pedersen var ikke desto mindre inviteret til at fortælle om kommunens klimaindsats og hvordan den kobles med det store skoleprojekt Fremtidens Folkeskoler.
 

I sit oplæg på C40 viste borgmesteren bl.a. Vilhelmsro Skole som et godt eksempel på en skolebygning, hvor klimaindsats – inde som ude – går hånd i hånd.

 

”Vi har reduceret kommunens CO2 udslip med 40 pct. siden 2010 gennem mange forskellige tiltag. Det er vi naturligvis stolte over, men vi må også sande, at vi skal gribe i andre håndtag nu for at komme længere ned. Det gør vi blandt andet ved at optimere, renovere og nybygge vores største bygningskomplekser: skolerne”, siger Thomas Lykke Pedersen.

”Udover at sænke energiforbruget ved at investere i skolerne, kan vi også forbedre indeklimaet og dermed elevernes læringsmiljø markant. Det samarbejder vi derfor allerede med bl.a. Velux om på Kokkedal Skole, og det tror jeg, der kommer gode resultater ud af – til potentiel gavn for alle skoler”, slutter borgmesteren.

Det konkrete samarbejde på Kokkedal Skole med virksomhederne Velux og Leapcraft om måling og forbedring af skolens indeklima præsenterede direktør Mads Toftegaard, der er ansvarlig for bl.a. kommunens ejendomme og børne- og skoleområdet.