En ny rapport om ensomhed blandt danske ældre placerer ældre i Fredensborg Kommune på en flot 5. plads hos de kommuner, hvor ensomheden er mindst. Der er mange frivillige og foreninger, der giver en hånd med i kommunen. Fx her på Mergeltoften i Nivå, som fejrede sit 25 års jubilæum med en stor fest for et par uger siden. 

Kun 2,6 pct. af de ældre i Fredensborg Kommune er ensomme. Det er den laveste andel i Nordsjælland og langt under landsgennemsnittet på 4,2 pct. Sådan konkluderer en ny analyse fra Statens Institut for Folkesundhed.

De gode resultater glæder formand for Social- og Seniorudvalget Hans Nissen:
”At indgå i sociale fællesskaber har utrolig stor betydning for vores trivsel og helbred. Derfor er det også vigtigt, at vi som ansvarligt samfund tager hånd om og inddrager hinanden i gode fællesskaber, som det blandt andet sker i vores dag-og aktivitetscentre, pensionistklubber og frivillige foreninger. Og den her rapport tyder jo på, at vi er gode til det i Fredensborg Kommune, og det er jeg selvsagt meget glad for”.

Lokalformanden for Ældre Sagen, Erling Vraa, er også godt tilfreds med 5. pladsen:
”Jeg synes, at vi har nogle rigtig gode fællesskaber i kommunen, så det glæder mig at læse, at mange af vores ældre borgere også synes det. Jeg er sikker på, at den store indsats som vores mange frivillige i Ældre Sagen og andre frivillige foreninger yder, også bidrager til at holde trivslen oppe hos vores ældre medborgere”.

Analysen fremgår af rapporten ”Ensomhed og svage relationer blandt ældre”, som bl.a. beskriver uønsket ensomhed blandt borgere på + 65 år. Rapporten bygger på en spørgeskemaundersøgelse, hvor 53.117 borgere på 65 år eller derover har svaret på spørgsmål, bl.a. om hvor ofte de føler sig uønsket alene, hvor tit de ser deres familie og venner, og om de har nogen at tale med, når de har brug for det.