Hvis du vil bygge et parcelhus i Fredensborg, så tager det i gennemsnit 75 dage, inden kommunen har sagsbehandlet byggetilladelsen,  Det viser en ny opgørelse fra Dansk Byggeri, som Humleborg Online publicerede i forrige uge. Nu forklare formand og næstformand for Teknik, Miljø og Klimaudvalget hvad grunde er til Dansk Byggeris kritik.

Det er rigtigt, at sagsbehandlingstiderne er for lange i Fredensborg Kommune lige for tiden, skriver Lars Simonsen og Flemming Rømer, Henholdsvis formand og næstformand i Teknik, Klima og Miljøudvalget i Fredensborg Kommune.

- Det er der mange årsager til. Først og fremmest skylde ventetiden, at der (heldigvis) er et meget højt aktivitetsniveau i byggebranchen, og derfor er der også ekstra mange ansøgninger fra bygherrer. Også kommunens egen byudvikling er der gang i.

Det høje aktivitetsniveau er vi som kommune ikke ene om og derfor er sagsbehandlingstiden også steget i mange kommuner. 

Dette betyder også stor efterspørgsel i hele byggebranchen og blandt kommuner efter kvalificeret arbejdskraft (fx bygningskonstruktører, arkitekter og ingeniører) og dermed får kommunen også sværere ved at skaffe kvalificerede og erfarne medarbejdere på området. 

For at nedbringe ventetiden, har byrådet bevilliget to ekstra stillinger til teamet på rådhuset. Begge stillinger er besat, men de nyansatte er fortsat under oplæring, da vi ikke har kunnet skaffe arbejdskraft med konkret erfaring på området.

Der vil derfor gå noget tid, før vi igen er tilbage på den gode udvikling, vil fulgte for et godt et år siden med væsentligt kortere sagsbehandlingstider. 

Endelig vil vi nævne, at der kommet nye regler og nye opgørelsesmetoder på området, som medvirker til at forlænge sagsbehandlingen. Slutter Lars Simonsen og Flemming Rømer i deres svar til Humleborg Online.

Læs hele artiklen fra Dansk Byggeri her: Længst ventetid på byggetilladelser i Allerød, Fredensborg og Furesø