Mød professor Arne Astrup og hør hvordan du spiser dig slank efter dit blodsukker, det gør du ved et foredrag mandag den 28. januar, hvor man kan høre om nyt paradigme for kostbehandling af type 2 diabetes. Desuden er der besøg af Diabetesforeningens landsformand Truels Schultz.

Diabetesforening for Fredensborg-Hørsholm er klar på at tage fat på 2019 med et spændende arrangement som helt sikkert vil interessere rigtig mange mennesker. Mandag den 28. januar 2019 kl. 19:00 indbyder foreningen til et spændende foredrag i Hørholm Sognegård med professor Arne Astrup, læge, dr.med. leder af Institut for Idræt og Ernæring, Københavns Universitet.


Arrangementet vil blive indledt at Diabetesforeningens landsformand Truels Schultz, som indledningsvis orienterer om nyt fra foreningen som i 2018 har gennemgået store forandringer på det organisatoriske plan. Samt hvordan foreningen støtter dansk forskning og arbejder politisk både lokalt, regionalt og på landsplan for at opnå den bedst mulige behandling for mennesker med diabetes.
Arne Astrup vil fortælle om præcisions medicin, som er baseret på den enkelte patients biologiske fingeraftryk, er også kommet til den diætetiske behandling af den overvægtige og diabetiske patient. Kostsammensætningen har vist sig at have afgørende betydning for mæthed, overholdelse og vægttab, men hvor helt forskellige kosttyper er nødvendige for den normoglykæmiske, den prædiabetiske og diabetiske person.

Den optimale kost for den enkelte patient fastlægges ud fra et faste glukose (evt. HgbA1c), evt. suppleret med c-peptid. Tidlig og effektiv intervention har vist sig at være livsforlængende hos type 2 diabetikere, og den nye viden har skabt mulighed for mere effektiv glykæmisk kontrol og vægttab hos disse patienter.

Principperne er der redegjort for i bogen ”Spis dig slank efter dit blodsukker”, som der vil blive mulighed for at købe signeret med rabat.
Lokalformand Jerry Ritz, siger til Radio Humleborg: ”Vi kan næppe starte året med et mere spændende arrangement, al forskning viser at kost har meget stor betydning for diabetikere og de mange der er i den store risikogruppe for at få type-2 diabetes”. Ritz fortsætter”: ”Vi har sikret os den store sal i Hørsholm Sognegård hvor vi glæder os til at byde medlemmer og andre interesserede velkommen”.

Tilmelding med bestilling af billetter sker efter først til mølle-princippet. Send mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Oplys navn, adresse, telefon og medlemsnummer. Deltagelse er gratis for medlemmer andre skal betale 80 kroner.

Tilmelding kan ske på tlf. 45 86 66 55 mellem kl. 13.00-16.00. Alle deltagere skal medbringe billet/bekræftelse som fremsendes på mail.

 

 

FAKTA OM ARNE ASTRUP
Professor Arne Astrup, læge, dr.med. – Siden 2012 leder af Institut for Idræt og Ernæring, Københavns Universitet, med 300 medarbejdere og 1.200 studerende, og overlæge ved Enheden for Klinisk Forskning, Bispebjerg Frederiksberg Hospital.
Arne Astrup har været formand for det Statslige Ernæringsråd, og for Internationale forskningsorganisationer. Videnskabelige hovedinteresseområder er appetitregulering, forebyggelse og behandling af overvægt og type 2 diabetes, og andre sygdomme hvor ernæring og fysisk aktivitet spiller en rolle.
Opdagede i 1996 sammen med professor Jens Holst, at GLP-1 er et mæthedshormon hos mennesker, og var den drivende kraft i at Danmark forbød industrielt fremstillet transfedtsyrer i madvarer i 2014.
Trods arbejde som universitetsleder har Arne Astrup fortsat sin forskning, og publicerer hyppigt i både The Lancet, British Medical Journal og New England Journal of Medicine, og har skrevet en lang række populære bøger med Claus Meyer og Christian Bitz, som er udkommet i mange lande, herunder USA, Australien og Tyskland.

FAKTA OM DIABETESFORENINGEN
Lokalforeningen for Hørsholm blev stiftet i 2009 på initiativ af Jerry Ritz og blev i 2015 sammenlagt med lokalforeningen for Fredensborg, så foreningen der har små 1.000 medlemmer, dækker i dag de to kommuner.
Diabetes Lokalforeningen i Hørsholm-Fredensborg arbejder med 3 hovedformål betegnet OFM: Oplysning, Forebyggelse og Motivation. Informationsaktiviteter med det formål at forbedre livsvilkårene for personer med Diabetes og gøre dem bedre til selvmotivation og arbejder sammen med Hørsholm og Fredensborg kommuner omkring spørgsmål om forebyggelse og sundhed. Lokalforeningen er repræsenteret i bestyrelserne for Danske Handicaporganisationers lokalafdelinger i de to kommuner.