2018 var et godt år for Fredensborg Kommune. Vores økonomi er historisk god med en kassebeholdning på ca. 300 millioner kr. Byrådet har netop besluttet at afvikle gælden hurtigere end planlagt så vi kan være gældfri allerede i 2024. Dermed bliver vi en af de få gældfri kommuner i Danmark, og det giver os et virkeligt godt afsæt for at investere langsigtet i vores fælles fremtid. Det gør vi i Nivå, Fredensborg, Kokkedal, Humlebæk og i vores store dejlige landområde og dets landsbyer.

På en skøn sommerdag i august kunne vi indvie det nye Egedal – byens hus i Kokkedal. Det er blevet et rigtig flot byggeri, som jeg er sikker på vil tilføre byen en masse nyt liv. I september gik turen til Fredensborg, hvor vi klippede snoren over til det længe ventede nye Fredensborg Atletik Stadion, mens vi i november tog det første spadestik til byggeriet af det nye pleje- og rehabiliteringscenter i Humlebæk. I Nivå er de kommende planer for Nivåcentret og bymidten ved at tage form. Det sker i et tæt samarbejde med ejerne af Nivåcentret, KFI, Købmændenes Finansieringsinstitut.

De kommende år får håndværkerne også travlt: Ikke mindst med at indrette vores skoler med nye læringsmiljøer i topklasse. Vi har allerede nogle af landets bedste skoler – men vi vil ikke hvile på laurbærerne. Derfor investerer vi op mod 1 mia. kr. i vores seks folkeskoler over de næste 12 år.

Der er også store investeringer på vej til vores fire bysamfund, hvor særligt bymidterne er udfordret af tomme butikker og ikke mindst nethandel. For at tilføre liv og handel til vores byer igen, skal vi indrette dem på nye måder, fx ved at give plads til flere boliger til alle aldersgrupper og skabe bedre rammer for aktivt byliv med kultur, leg og sport.

Det er dog lettere sagt end gjort. Der er mange holdninger i de forskellige lokalsamfund som byrådet skal lytte til. Og da beslutninger i byplanlægning tilmed er både dyre og meget svære at lave om på, bruger vi også den nødvendige tid på at være grundige og inddrage flest mulige brugere og borgere i beslutningerne. Det ser vi i byrådet som forudsætningen for et godt resultat, som holder mange år frem – velvidende at en del borgere pt. venter utålmodigt på forandringer og resultater.

2018 var også det første år for vores nye byråd. Jeg synes, vi er kommet godt i gang med både arbejdet og samarbejdet. Vi lagde godt fra land med at vedtage et fælles arbejdsgrundlag, der udstikker den strategiske retning for byrådets arbejde og prioriteringer i hele valgperioden. I oktober fulgte vi så op med et budgetforlig, hvor alle partier igen er med.

Så på den baggrund synes jeg, at der kun er gode grunde til at være optimist på vegne af vores dejlige kommune fremover – og med disse ord vil jeg ønske alle borgere og deres familier i Fredensborg Kommune et rigtigt godt nytår.

Med venlig hilsen
Thomas Lykke Pedersen

Borgmester