Der var livlig debat og mange ideer i spil, da foreningsrepræsentanter mødtes tirsdag aften i sidste uge, om de to scenarier for den fremtidige udvikling af Nivå Havn. I grupperne var der livlig debat omkring de to fremlagte scenarier for udvikling af havnen og strandparken.

Hvordan skal Nivå Havn og Strandpark udvikles de næste mange år og hvilken udviklingsplan kan alle parter i området se sig selv i? Det var temaet for mødet tirsdag aften mellem foreningerne på havnen, bestyrelsen, erhvervsdrivende og kommunens rådgivere, som i fællesskab skal formulere planen.

 

Udvalgsformand og medlem af havnens driftsbestyrelse, Bo Hilsted, er tilfreds med mødet:
"Det var et godt møde med stort engagement og vilje til at drøfte alle muligheder for at udvikle området og få en samlet vision på plads. Og det er bestemt ikke nogen nem opgave, når vi både skal indarbejde hele udviklingen på søsportsområdet og den udvikling, som vi endnu ikke kender", siger Bo Hilsted, som samtidig kvitterer for den store indsats fra alle parter:
"Vi har snart arbejdet med udviklingsplanen et år og holdt mange gode møder med brugere og borgere. Der har også - indrømmet - været bump undervejs i samarbejdet, og derfor har vi i Fritids- og Idrætsudvalget valgt at træde et skridt tilbage for at sikre, at vi får en god inddragelsesproces og en færdig plan med maksimal tilslutning".

 

På mødet fremlagde SLA Landskabsarkitekter to forskellige scenarier for den fremtidige udvikling af havn og strandpark. Herefter drøftede de fremmødte repræsentanter de forskellige fordele og ulemper, bl.a. parkerings- og tilkørselsforhold, klubhuse, fællesfaciliteter mv.

 

På den baggrund skal SLA nu revidere udviklingsplanen, som herefter både skal drøftes i driftsbestyrelsen og i Fritids- og Idrætsudvalget, og som sendes i offentlig høring med et borgermøde undervejs.

Den færdige plan skal vedtages af byrådet.