Sund mad og gode måltidsoplevelser har stor betydning for børnenes hverdag i vuggestuer og børnehaver. Fødevarestyrelsen fremhæver nu Børnehusene Kokkedals måltidspædagogik som godt eksempel 

At inddrage børnene i at tilberede maden, er blot ét af de elementer, som indgår i visionen for måltidet i Børnehusene Kokkedal. Her er det børn fra Blomsterengens Vuggestue, der er godt i gang med grøntsagerne. 

"I Børnehusene Kokkedal er måltidets rutiner et vigtigt læringsrum". Der er overskriften på den vision og måltidspædagogik som Fødevarestyrelsen nu har offentliggjort til inspiration for børneinstitutioner i hele landet. 

"God mad i de rette omgivelser betyder rigtig meget for vores børns hverdag og deres trivsel og udvikling. Derfor er jeg også både glad for - og meget stolt over - at et af Fredensborg Kommunes børnehuse kan fungere som et godt eksempel til efterfølgelse", siger Per Frost Henriksen, der er formand for Børne- og Skoleudvalget.

Fødevarestyrelsen giver på sin hjemmeside gode råd og anbefalinger til sund og nærende kost til børn - og henviser til inspiration fra tre gode eksempler på daginstitutioner, herunder Børnehusene Kokkedal.

Udgangspunktet er at mange børn er i deres daginstitution en stor del af dagen, og spiser mindst halvdelen af deres daglige måltider her. Sund mad og gode måltidsoplevelser i institutionen har derfor stor betydning for børns sundhed og trivsel. Derfor er det vigtigt, at maden i institutionen er sund, mættende og velsmagende, og ikke mindst, at der skabes gode rammer om måltiderne.

 

Måltidspædagogikken kan ses på altomkost.dk