Egmont Fonden fremhæver Fredensborg Kommunes tidlige og effektive indsats i sin nye rapport om den bedste hjælp til ordblinde børn og unge. 

Med en tidlig indsats allerede fra børnehaveklassen kan langt flere ordblinde børn få en god skolegang og en ungdomsuddannelse. Det konkluderer Egmont Fonden i en ny rapport, hvor Fredensborg Kommunes tidlige indsats i skolerne høster stor anerkendelse.

 

"Med vores tidlige indsats giver vi langt flere børn en god skolestart og undgår samtidig mange af de nederlag og frustrationer, som både børnene og deres forældre alt for ofte oplever, når ordblindheden først opdages sent i deres skolegang", siger Per Frost Henriksen, der er formand for Børne- og Skoleudvalget, og som deltog i Egmontfondens konference onsdag, hvor rapporten blev offentliggjort.

 

"Jeg er stolt af den indsats, kaldet Sprogpilot, som vores skoler gør for de ordblinde elever. Sprogpilot blev lanceret sidste år og består af intensive læsekurser på 9 uger lokalt på alle kommunens skoler. Dermed kan eleverne blive i nærmiljøet og i deres egen klasse. Vores erfaring er derudover, at de børn, som kommer i gang med intensiv undervisning allerede i indskolingen, hurtigt bliver markant bedre. Og det er et af de resultater, som Egmont Fonden især hæfter sig ved", siger Per Frost Henriksen, og fortsætter:

 

"Udover Sprogpilot arbejder vi med en række initiativer allerede i dagtilbuddene, blandt andet personalets kompetencer og 'Sproggaven', der er en systematisk indsats for børnenes tidlige sprogudvikling".

 

Rapporten kan ses på egmontfonden.dk