Ti måneder efter der er indført obligatorisk tidsbestilling til alle ekspeditioner i Borgerservice viser ny måling, at 94 pct. af borgerne er tilfredse. De gode resultater har afsæt i en klar strategi, som flere kommuner nu kopierer.


Josefine, Uffe og Charlotte - der er ansatte i Borgerservice - ved siden af den skærm, hvor man kan "trykke sig ind" ved ankomst til rådhuset.


For 10 måneder siden blev der indført obligatorisk tidsbestilling til alle besøg på rådhuset. En forringelse, vil mange nok umiddelbart mene. Men nu viser en ny måling, at 94 pct. af borgerne er tilfredse med deres ekspedition i Borgerservice.

 

Med til billedet hører, at det nye tidsbestillingssystem har udryddet den ventetid på rådhuset, som mange borgere førhen kendte alt for godt, og at mange flere henvendelser nu bliver ordnet telefonisk eller over hjemmesiden. Samtidig har borgerne fået flere muligheder for at bestille tider, som passer ind i deres hverdag, da Borgerservice udbyder flere tider i ydertimerne.

 

Den nye tilfredshedsmåling glæder borgmester Thomas Lykke Pedersen:

"Da vi indførte obligatorisk tidsbestilling i februar, var vi ærlig talt bekymrede for, at mange borgere ville blive utilfredse. Men den nye måling viser heldigvis, at det går rigtig godt. Når det er sagt, er det naturligvis vigtigt, at vi fortsat er meget opmærksomme på at hjælpe borgerne med at omstille sig til de muligheder og udfordringer, som følger med digitaliseringen, så alle får en god oplevelse, når de henvender sig til rådhuset".

 

Lars Søndergaard, der er formand for Borgerservice-, Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalget, uddyber baggrunden for de gode resultater:

"Vi har fulgt en klar strategi med at få borgerne til at bruge telefonen eller kommunens hjemmeside som alternativ til at møde op fysisk. Dermed er antallet af borgere, der fysisk møder op på rådhuset for at få ordnet deres sag, halveret på blot to år. De får i stedet deres sag klaret over telefonen eller hjemmesiden - og sparer så tid og kræfter ved ikke at tage ind på rådhuset Med det nye tidsbestillingssystem er vi derudover sluppet af med den ventetid, som mange oplevede, når de kom forbi på rådhuset for fx at få et nyt pas. Nu kommer borgerne til straks - og samtidig har kommunen sparet 400.000 kr. på at kunne tilrettelægge medarbejdernes arbejdstid langt mere effektivt. Det er med andre ord et resultat, vi kan være rigtig godt tilfredse med".

 

Fredensborg Kommunens resultater har nu skabt opmærksomhed i andre kommuner, som derfor tager på besøg på rådhuset i Kokkedal for at høre nærmere om strategien og den praktiske implementering. I disse dag er der fx besøg fra Faaborg-Midtfyn, Hvidovre og Guldborgsund kommuner.