Klimatilpasningsprojektet i Kokkedal er kommet i særdeles godt selskab. Projektet er nomineret som vinder på dette års World Architecture Festival i kategorien 'Landscape - Urban projects' .

Indvielsen af det store klimaprojekt var både våd og festlig. Nu er det spændende at se, om projektet i Kokkedal også vinder arkitekturens Oscar.


World Architecture Festival hylder projekter fra hele verden og hvert år bliver hundredvis af projekter indstillet - men kun en håndfuld nomineres i hver kategori. I år er Klimatilpasningsprojektet i Kokkedal blandt de nominerede.
Med sit internationale sigte og gode renommé anses WAF for at være en af de mest prestigefyldte priser inden for arkitekturen - og WAF betegnes derfor også som arkitekturens 'Oscar'.

 

Det er landskabsarkitektvirksomheden Schønherr, der er rådgiver og arkitekt på Klimatilpasning Kokkedal, der er blevet nomineret til prisen, hvilket borgmester Thomas Lykke Pedersen er yderst tilfreds med:
"Det er naturligvis en stor ære at komme i så fint et selskab, da det viser fagfolk i hele verden, hvordan man kan arbejde intelligent med klimatilpasning. Men det vigtigste er, at det fungerer godt i Kokkedal i dagligdagen - og det er klart mit indtryk", siger borgmester Thomas Lykke Pedersen.

 

Udvalgsformand for Plan-, Miljø- og Klimaudvalget, Lars Simonsen, bakker op:
"Store dele af verden har enorme udfordringer med at sikre bolig- og landområder mod oversvømmelser og øvrige konsekvenser af klimaforandringerne. At vi kan bidrage til at vise, hvordan det kan ske, samtidig med man udvikler et stort boligområde, kan vi med rette være stolte af".

 

Viceborgmester Ulla Hardy-Hansen deltager på vegne af Fredensborg Kommune, når World Architecture Festival finder sted i Amsterdam 28.-30. november.

 

Fakta:
Klimatilpasning Kokkedal er et af 13 projekter nomineret i kategorien 'Landscape - Urban projects'. Projektet konkurrerer mod vidt forskellige landskabsprojekter fra hele verden. Fx Beijing hvor 2022 Vinter OL's Organizing Committee Headquarters er et af flere skridt på vejen til at omdanne et henfaldent og tomt industriområde til en top moderne OL by. Et andet eksempel er den første offentlige park opført i Moskva de sidste halvtreds år: Zaryadye Park genskaber Ruslands fire markante landskaber: steppe, tundra, skov og vådområder.

 

Klimatilpasning Kokkedal har tidligere vundet DANVA og Realdanias Klimapris 2017 og Publikumsprisen ved Dansk Byplanlaboratorium 2018.