Eleverne på udskolingsdelen af Humlebæk Skole i Fredensborg Kommune er ekstra glade for at starte i skole igen efter sommerferien.

Udover at møde deres klassekammerater, har eleverne nemlig fået en helt ny skolegård sommeren over. Der er kommet multibane med kunstgræs, skatermiljø, gårdhave, trampoliner og stillezoner. Og det hele rammes ind af nyplantede træer og buske.


De nye udearealer styrker skolen på mange områder. Eleverne får bedre muligheder for leg, bevægelse og udendørs samvær. Skolen får bedre mulighed for at opfylde målene i skolereformen om udeundervisning og motion. Og det nye udeareal gør hele skolen endnu mere åben, tilgængelig og attraktiv for elever og naboer til skolen.

”Skolen har i den grad trængt til en modernisering af udearealerne. Det er sket nu – og det løfter hele skolen enormt. Jeg er sikker på, at den nye multibane, gårdhaven og stillezonerne bliver en succes hos eleverne. Både i frikvarterene, efter skoletid og i timerne, hvor det nu bliver lettere at opfylde målene i skolereformen om udeundervisning og motion”, siger Hanne Berg, formand for Børne- og Skoleudvalget.

Også formanden for kommunens Plan-, Miljø- og Klimaudvalg Lars Simonsen er tilfreds med resultatet af anlægsarbejdet forår og sommer igennem:

”De ældste elever på Humlebæk Skole har manglet kvalitet i udearealerne. Det har de fået nu. Samtidig fremstår udearealerne langt smukkere i dag end før. Det skyldes fx både de nye flotte pladestier af træ, multibanen, den flotte beplantning og gårdhaven. Det er simpelthen bare både sjovere og smukkere på Humlebæk Skole i dag end de sidste mange år”.

For borgmester Thomas Lykke Pedersen havde indvielsen af de nye udearealer en helt særlig betydning:

”Jeg gik selv det meste af min folkeskoletid på skolen her.

Skolen havde godt nok et andet navn. Men allerede dengang var der ikke meget drøn på skolegården.

Den var grå, våd og kedelig. Heldigvis er der sket meget siden da. I dag er både skolegård, lærere og ledelse i top. Så der er alt mulig grund til optimisme hos elever og forældre.”

På skolen er der stor tilfredshed med resultatet af anlægsarbejdet. Det har været et langt projekt – med stor inddragelse af elever, lærere, skolebestyrelse, forældreforening og andre interessenter.

”Fra start har alle skolens brugere ville det her i fællesskab. Der er blevet løftet i flok, og alle har bidraget med hjælp, idéer og ønsker. Det er utrolig dejligt, at vi – trods naturlige bump på vejen – nu kan indvie drømmen om et flot og friskt bevægelsesmiljø, der kan tiltrække børn, unge og gamle fra hele byen. Det fortjener alle på Humlebæk Skole”, siger skolelederen Hans Frøslev Jensen.

Fakta:

De nye udearealer på Humlebæk Skole på Baunebjergvej har kostet 3,5 mio. kroner og er blevet opført dette forår og sommer. Hovedentreprenør er: F. J. Poulsens Anlægsgartneri I/S.

Finansieringen kommer fra kommunens budget til bygningsrenovering.

Radio Humleborg var med og John Macko har produceret følgende reportage: