Per Gyrum Skolen får nu opfyldt sit ønske om at kunne samle hele skolen ét sted.

Padelbaner, tennisbaner og arkitektkonkurrencen for Nyt Fredensborg Bibliotek udskydes, det sker i lyset af de store prisstigninger i byggebranchen og den reducerede anlægsramme, derfor skal projekterne indgå i en ny prioritering ved byrådets budgetforhandlinger.

Fredensborg kommune skal have etableret en brandvej ved Kokkedal Skole Arbejdet påbegyndes den 20. juni og forventes at være afsluttet den 30. september 2022.

Nyt tilsyn rykker Fredensborg Hjemmepleje op i den bedste kategori, stolte medarbejdere i hjemmeplejen, har fejret det flotte resultat og har svært ved at få armene ned igen.

Den 5. februar 2021 inviterede miljøministeren alle landets kommuner til at deltage i konkurrencen Danmarks VILDESTE kommune. Dysten går ud på, at kommunerne skal udvikle de bedste biodiversitetsprojekter - og kun fantasien sætter grænser. Alle landets 98 kommuner og dermed også Fredensborg, har tilmeldt sig konkurrencen, hvor de dyster om titlen som Danmarks VILDESTE.

Cirka. 15 % af danske skolebørn har en læseudfordring og mange af dem har samtidig mistet lysten til at læse. Derfor oplever mange forældre, at det kan være svært at motivere barnet til at øve læsningen hjemme. Men nu har  Fredensborg Bibliotekerne et tilbud  hvor børnene kan træne læsningen, ved hjælp af en tålmodig og lytte-venlig læsehund. 

Til efteråret begynder Fredensborg Forsyning at indsamle madaffald, til gengæld vil villaer og rækkehuse, med egne affaldsbeholdere, ikke længere få afhentet glas ved bopælen.

Kombinationen af de store prisstigninger på gas og at mange borgere ønsker en mere klimavenlig opvarmning af deres bolig, skaber mange spørgsmål om, hvad der er klogt at gøre og investere i som boligejer. 

Tidligere byrådsmedlem i Fredensborg, Hossein Armandi løber i disse dage Sjælland Rundt for at indsamle penge ind til fordel for Ukraine og for at sætte fokus på krigen og dens ofre. I øjeblikket er han på landevejene omkring Slagelse og Næstved.

Borgerne inviteres til workshop på Nivå bibliotek om Fremtidens Nivå Bymidte. Projektet skrider frem og rådgiverne, er ved at omsætte de overordnede planer til detaljerede tegninger. Lige nu tegnes der på de nye byrum, der blandt andet indeholder forskellige sportsfaciliteter, et bystrøg, ny natur- og opholdssteder.

Boomet i salg af elbiler har skabt et stort pres på infrastrukturen af ladestationer. Over hele landet tegner der sig et billede af for få ladestandere til de markant flere elbiler på vejene. Det lægger pres på infrastrukturen, der ikke er gearet til den markante stigning. Derfor opsætter E.ON mindst 1.000 ladepunkter inden udgangen af 2023 - flere af dem bliver opsat i Fredensborg kommune.

Tirsdag den 17. maj havde Fredensborg Kommuine i anledning af Fredensborg by og slots 300-års jubilæum og indvielsen af den nye amfiscene i Langedammen inviteret til Fredensborgdagen. Det blev en hyggelig eftermiddag med koncert, gadeteater og aktiviteter for børn og voksne.

Mandag den 30. maj indvierer Fredensborg Kommune borgerne til Græstedgård Naturområde, som er et nyt kommunalt frirum for naturen og borgerne på de tidligere landbrugsarealerdet på Græstedgårdsvej 1 i Kokkedal. Der er officiel invielse kl. 16.00.