Trods bragende sommersol havde mange fundet vej til Nivå Amatør Teaters lille cafe-scene, der åbnede med fulde huse til søndagens premiere på Best of Byens Bedste Bryster. Og de var gode – brysterne, og de 4 veloplagte kvinder bag dem: Annette Thalia Jalsig, Helle Rexen, Susanne Dinesen og Marian Løsekrug.

Med udgangspunkt i Ann Mariagers kvinde-cabareter ”Byens bedste Bryster”, Et hængeparti” og ”Nu med ben i næsten”, der spillede for fulde huse i København i 80’erne og 90’erne, har Nivå Teater lavet et sammendrag af sange, sketches og monologer, der belyser kvinder fra alle mulige og umulige vinkler.

Forestillingen kommer ikke overraskende ind på bl.a. mødre, døtre, mænd, selvtillid og udseende, og bevæger sig fra flirteskole til flinkeskole … kvinde er kvinde værst – eller bedst. Det er skønne tekster, der med stor selvironi tager temperaturen på kvindelivet på godt og ondt, og fremført med schwung og overskud og en dejlig naturlighed på scenen – disse 4 kvinder trives tydeligvis med rampelyset. Der bliver sunget såvel i harmonisk forening som solo, og selvom adskillige sange er særdeles teknisk udfordrende, klares også de sværeste passager med bravour.

Susanne Dinesen gør det forrygende godt i En festlig piges bekendelser – hende, der skal holde festens kedeligste bord i live og kunne konversere alle om alt - en kombineret sang og monolog og absolut ikke i den teknisk nemme afdeling. Og i et gnistrende operaindslag med Marian Løsekrug i forgrunden leder teksten snart tankerne hen på Ørkenens Sønner – alt andet end kedeligt.

Showet varer 1 time og 3 kvarter, heraf 20 minutters pause, hvor man kan tanke op i baren.

Efter pausen er der nu gået nogle år, og kvinderne er kommet i den alder, hvor cardigans og kogepladeskjulere præger samtalen, mens de er sig bevidste om tyngdekraftens påvirkning af byens bedste bryster. Dette fører senere til indslaget om BH’ens oprindelse, fremført humoristisk og indlevende af Annette Jalsig - mit ordforråd er nu forøget med udtrykket ”yverseler”, tak for det.

Forholdet til mænd er naturligvis et hovedomdrejningspunkt, og i Under 20 over 60 tales der for og imod unge/ældre mænd, hvor Helle Rexen med sin stærke vokal gør det overbevisende og latterfremkaldende som den modne ’cougar’ på jagt efter Basim og tilsvarende ungt kød.

Fra start til slut var showet ledsaget af Mads Kronborg på piano, der ubesværet styrede forløbet gennem komponisten Stig Christensens melodier inklusive monolog-ledsagelse, opera og klassiske shownumre.

Der var taktfast bifald efter det forrygende, gakkede afslutningsmedley, der grundlæggende var en kogebogsopskrift sat til musik og fremført med fuld tryk på alle kedler. Der var blomster såvel til skuespillerne som pianisten samt til instruktøren Brian Grønbæk, der her har skruet en skøn forestilling sammen og fået de 4 entusiastiske amatører til at levere fuld valuta for pengene.

Forestillingen spiller til og med søndag 22. juni og billetter kan bestilles på telefon 2712 2813 eller via www.nivaateater.dk