Jægere, hundefolk, fuglefolk og modelflyver breder armene ud og siger: Velkommen i Langstrup Mose søndag den 15. juni til 6 times gratis fest med masser af spændende aktiviteter.

Det er en god idé at tage din hund i snor og komme ned i Langstrup Mose på søndag, for schæfer¬hun-dene har øvet sig et helt år på at underholde alle hunde på deres træningsplads. Lige som jægerne, ornitologerne, knivmagerne, modelflyverne, skytterne, agthornsblæserne og alle de andre har lagt sig i selen et helt år for på denne dag at give begrebet ”oplevelser i naturen” et nyt, festlig og aktivt indhold. Uden at ændre på det faktum, at naturbesøg altid er gratis!

Selvfølgelig skal både børnene, konen, mor, bedstemor og bedstefar samt de gode venner også med til Oplevelsesdagen, mener arrangørerne. For Oplevelsesdagen er en fest for hele familien, hvor der er sat masser af kræfter ind på at der sker noget for alle og hele tiden – lige fra Formanden for Fritids- og Idrætsudvalget Per Frost Henriksen starter løjerne kl. 10,30.

Lerdueskydning, luftgeværskydning, skydning med bue og pil, jagtstien hvor både børn og voksne kan få bedømt deres anlæg for at gå på jagt er nogle af de ting, jægerne vil vise frem. Foruden deres dygtige hunde, som enten kan hente det nedskudte vildt, som sweisshundene, eller finde et såret dyr efter timers sporing.

Der er også mange værksteder hvor man kan se, hvorledes naturfolket arbejder med naturen. F.eks. hvordan man fremstiller af smukke genstande af dyrenes horn. Man kan også se fremstilling af jagtknive – og se horledes knivene buges til flåning af mink eller de fasaner og rådyr, som ved middagstid uddeles som gratis smagsprøver i rigelige mængder.

I år er fuglefolket med

For første gang vil eksperter fra Dansk Ornitologisk Forening deltage i Oplevelsesdagen og fortælle om det mangfoldige fuglelive som trives i mosen side om side med de modelfly, som man også kan se masser af på Oplevelsesdage og selv prøve at flyve.

Natur-og gevirquiz, schæferhundeopvisning og hundeleg med simuleret harejagt, såkaldt Lure Coursing, jagthornskoncerter forskelligt steder i mosen dagen igennem, diplomer til alle børnene, gem en fugl og lad jagthunden finde den, salg af kaffe og kage samt pølser, øl, vand og vin, trofæudstilling, mini-fore-drag om minkregulering, opvisning af kunstflyvningspiloterne evner på himlen eller prøve selv at flyve…

Der bliver masser af tage sig til. Og der er ikke noget af det, der koster noget. Man skal bare finde ned i Langstrup Mose, og den dag gør man det ved køre til Nivå-krydset på Kongevejen. Herfra følger man skiltene og Oplevelsesdagens hjælpere og lander så på den store P-plads ved Schæferhundenes træningspladsen. Her får man udleveret et kort med alle aktiviteterne og man kan se, at der en kort spadseretur til Karlebo-jægernes luftpistol og lerdueskydningsbaner og en lidt længere, men meget smuk promenade ad den grønne Langstrupsti til resten af det store aktivitetsområde hos modelflyverne og Asminderød-Grønholt Jagtforenings store område.