Sammen og Forskellig i Ungecenter søndag den 11. maj bliver en farverig affære med sang, dans, smagsprøver og masser ting man kan prøve. Alt er gratis.

Latter lyder ens på alle sprog og alle smil kommer fra hjertet. Der er rigtig god grund til at fejre, at vi såmænd ikke er så forskellige uanset hvor i verden vores vugge stod. Det gør man så på Sam­men og Forskelligs store farvernes integrationsfest, der i år finder sted søndag den 11. maj på Ungecenter, Møllevej 9 S i Nivå – for sjette år i træk.

Og netop forskellighed er løsenordet ved de ”forskellige farves fornøjelig fest”. Tag f.eks. musik­ken: Den spanske forening serverer guitar, kastagnetter, hæle og fyrig flamenco, Freden­sborgs sangkor ”Stemmer fra Fredensborg” oplader deres røster og lader os høre…. Ja! De fredens­borgske stemmer bliver en opvarmning til ”Roserne”- det arabiske pigekor, som vil divertere med både arabiske og danske sange. Sletten Fritidsakademi giver prøver fra deres succesmusical ”Koden”, og 16-årige Jan Jastrzebski fra Polen spiller klassiske klaverstykker som kontrast til UC-Stars når de fyrer den af.

Alt er forskelligt – og helt ens

Og så er der dansen. Fra gammeldansk Folkedans via Flamenco til arabisk folkedans. Inciterende toner, takter fra polka og amerikansk folk til det vildeste vilde. Det lyder så forskelligt – og dog er det jo ens under brøkstregen: Livsglædens lyde.

Det ens og det forskellige - sådan er det også med maden. Osmans kokkebørn fra Kitchenstars vil i fuldt ornat servere smagsprøver med udgangspunkt i deres køkken, fra Spanien kommer Sangria og Paella og i modsætning til det er der gode gammeldags, hjemmebagte boller med syltetøj! Smagen er forskellig, men prisen er ens – gratis.

Dertil kommer alt det, man kan se og prøve. F.eks. modelflyverne der kommer med deres modelfly og en flysimulator, skakklubben med alle dens – også store – brikker, Karlebo bokseklub med deres danske mester og flere andre, Nivå-buerne med både bue, pil og information, fåreavlerforeningen med uld og tråd, Salem Spejderne, Fritidsbutikken, og meget, meget mere- som alt sammen er forskelligt, men sammensat for at skabe fest og fornøjelse på tværs af kulturer.

Integrationsprisen uddeles

Kulturelt Samråds formand, John Sylvester byder velkommen når Sammen og Forskellig festen starter kl. 11,00 og den næste mand i talerrækken bliver borgmester Thomas Lykke Petersen, der kl. godt 13 skal overrække Sammen og Forskellig og Coloplast Integrationspris 2014. (Hvis du kender en god kandidat kan det stadig nås med en indstilling til sylvester@49191990, hvis den kommer senest om et par dage).

Sammen og Forskellig Festen lukkes af viceborgmester Ulla Hardy Hansen kl. 16,00, men lige inden hun siger tak for i dag, uddeler hun også priserne til de to vindere af skolebørnenes tegne­konkurrence, der skal findes ved en afstemning blandt publikum samme dag.

- Vi har aldrig haft et mere righoldigt program end ved denne sjette jubilæums-Sammen og Forskellig. Så vi håber selvfølgelig på rigtigt mange gæster, siger John Sylvester.