Femte april holdt foreningen Madam Mangor, sin årlige generalforsamling, og hele tre bestyrelsesmedlemmer var på valg, nemlig formand Mie Meyle, Lissie Jørgensen, Uno Kærgård og Tine Hyllested. Den nye formand har udsendt et nyhedsbrev til medlemmerne. Det kan du læse her:

- Som I ved, vil medlemmerne i Madam Mangor hellere stå på scenen end at sidde i bestyrelser og alligevel lykkedes det at få sammensat en ny: Thomas Malling blev formand, Søren Bøgh næstformand og Jens-Peter Mikkelsen fortsatte som kasserer. Bestyrelsesmedlemmer er nu Kirsten-Louise Vang og Anne Charlotte Mikkelsen.

Uno Kærgård og Jane Wessely lod sig vælge som suppleanter, mens Ellen Asholt er revisor og Mette Brønden revisorsuppleant.

Et irriterende problem har i det forgangne år vist sig i forbindelse med betaling af kontingent. Nogle er blevet opkrævet for både barn og voksen og det skal vi meget beklage. Har du betalt for meget, sender du dit konto-nummer til kasserer Jens-Peter Mikkelsen på mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. så overfører han beløbet til dig.

Farvel til Asminderød Kro og Gamle Bio.

Som I ved, har salget af Asminderød Kro betydet, at Madammen ikke længere kan indtage scenen dér. På trods af to gedigne succeser med ”Sangen Har Vinger” og ”Folmer Går Til Filmen”, og et kæmpearbejde med at få den gamle sal til at ligne et teater, er vi ikke velkomne.

Vi lod vores røde fortæppe og teaterbagtæppe blive hængende for at salen ikke skulle se alt for miserabel ud, men ikke desto mindre vil den nye ejer beholde vores ting, til trods for en klar aftale.
Vi havde håbet, at kommunen ville åbne deres nye kulturcafé med en forestilling fyldt med Madam Mangors crazy ideer. Men nej, det er for besværligt med sådan nogen som os, der vil synge, danse og spille teater med film og skæg og ballade. I stedet overdrager kommunen nu nøglen til forskellige foreninger, så de selv kan slås om bio.


Føtex, Bio, Kroen, Gl. Netto, Posthuset, den gamle Brugsen - ?

Heldigvis er der borgere, der mener der skal være teater i byen. Heri- blandt arkitekt Søren Bøgh, socialdemokraten Kirsten Louise Vang, forfatter Palle Mosegård og advokat Børge Stjernholm. Disse gode folk bad Jane og Thomas være med i deres arbejdet for at lave teater i den tomme Føtex. Dér hvor frysediskene har stået, skulle der nu serveres åndelig føde i stedet. Desværre ville Dansk Supermarked ikke have kunsten indenfor dørene, så vi har kigget videre.


Alt kan komme i spil, både Store Kro, Fredensborgs tidligere posthus (det nuværende består af to papkasser i Kiwi) - og så Gl. Brugsen!
Vi har talt med Bo, der leder SuperBrugsen, og han synes, at vores ide om at lave teater i den gamle Brugsen lyder godt. Bygningen er ganske vist noget medtaget af hærværk, men nu pønser vi på, hvad man kan lave i det rum, og hvordan vi skal få kommunen med på ideen.


Jubilæum i 2014!


Det er nu 20 år siden den første forestilling havde premiere. Det skete i Slotsparken i 1994 på en smuk scene med udsigt til slottet og masser af boder i det grønne og maser af folk på scenen. Dengang hed vi ”Egnsspillene i Fredensborg”, en ide som blev undfanget af Rigmor Hyllested Pedersen og som fik Jane og Mig, samt Leif David Nielsen, Randi Louw i arbejdsgruppen. Forestillingen hed ”Om Hundrede År er Alting Glemt” og den blev så godt modtaget – også af Margrethe og Henrik, at vi besluttede at gøre det igen. Det har vi så gjort lige siden.
Indtil nu har Madammen 10 store forestillinger bag sig, skabt på forskellige steder – fra Slotsparken til Den Gule Lade på Krogerup, fra Chaluphuset til Asminderød Kro. Det skal fejres og Madammen forbereder en jubilæumsfest for alle medlemmer i august i år. Mere om dette vil blive sendt ud senere.


Fokus på Fredensborg som teaterby.


Teaterforeningen Madam Mangor har taget navn efter den navnkundige kogekone Anne Marie Mangor, som boede i Slotsgade i 1800-tallet. Hun var en kvinde med hjertet på det rette sted og et skarpt blik for uretfærdighederne i vores samfund. Sammen med Balletmester August Bournonville arbejdede hun for at hjælpe de fattige, heriblandt Danmarks lemlæstede krigere fra 1848.
Fredensborg By og omegn er et ganske særligt sted at lave teater og den teaterforening, der bærer hendes navn, skaber forestillinger med udgangspunkt i slotsbyens fabelagtige fortid. Det er forestillinger, som udspiller sig på spændende steder i lokalområdet, og som på musikalsk og morsom måde, leger med både fortid og nutid.
Denne kombination har betydet, at mange mennesker har fundet vej til os og ved jubilæet kan MM konstatere at have spillet for ca. 40.000 tilskuere og haft over 1000 mennesker på scenen. Børn, voksne, familier og professionelle scenefolk.


Mange publikummer har taget Madammens stil til sig, og vi bliver ofte spurgt, hvornår vi kommer på banen igen. Det gør vi i 2015, for vi synes ikke, at en levende by som Fredensborg kan undvære Madammen.


Det skriver Teaterforeningen Madam Mangors nye formand Thomas Malling i et nyhedsbrev til foreningens medlemmer og på foreningens hjemmeside.