Dragkedjan Jazzband besøger Fredensborg Jazzklub fredag den 21. marts 2014, med god dansejazz fra Blekinge i Sverige i Fredensborghusenes festsal kl. 20,00.

Der serveres jazzbuffet kl. 18,30, og der er jazzmusik og dans frem til kl. 23,30

 

 

Billetsalg i Fredensborg Boghandel 48 48 01 73


Foreningen Dragkedjan (det svenske ord for lynlås), som har hjemsted i Hällevik i Blekinge, er den forening som har taget initiativ til Hällevik Tradjazz Festival.

Foreningen står for at få alle de mange koncerter ved Sveriges største traditionelle jazzfestival til at hænge sammen.

Derfor navnet ”Dragkedjan”.

Foreningens medlemmer er desuden rigtig gode jazzmusikere, og har opkaldt deres jazzband efter foreningens navn, idet foreningen også er den musikalske ”draghjälp” for fodboldklubben Mjällby AIF, som er naboby til Hällevik og som spiller i den svenske superliga.

Dragkedjan Jazzband spiller den gode traditionelle jazzmusik, og udover at være fast husorkester ved Hällevik Jazzfestival, har bandet også spillet mange steder i Sverige, men også rundt omkring i Europa (Tyskland, Polen, Estland, Finland og Danmark).

Dragkedjan er også fast deltager på Østersøfestivalen i Nexø på Bornholm, hvor repertoiret, udover den traditionelle jazz, er svenske og danske viser i jazzificerede toner.

Så her er der virkelig noget at glæde sig til – det er svensk når det er bedst.

Dragkedjan Jazzband har følgende besætning:

Uno Hellgren (trompet), Ulf Darinder (trombone), Johan ”Börge” Ahlkvist (klarinet og saxofon), Kjell Wallnäs (tuba), Rune Källén (piano), Bengt Svensson (Washboard og trommer) og Magnus Milton (banjo og harmonika)