Foreningen Norden i Fredensborg er meget stolte af at kunne præsentere en perlerække af nye gode nordiske film og især over at vi kan holde dansk forpremiere på den svenske film Monica Z fredag den 28. februar kl. 18.30.

handler om skuespillerinden og sangerinden Monica Zetterlunds liv og karriere – en karriere hun måtte kæmpe hårdt for og imod sin faders vilje. Det er en film med en masse dejlig musik og sang, fremragende spillet og sunget af Edda Magnason.


Filmen er instrueret af Per Fly og har netop modtaget den fornemme svenske filmpris Guldbaggen. Filmen indledes af journalist og filmanmelder ved Ekko, Ida Rud. Foreningen Norden serverer en forfriskning.


Filmdagene arrangeres af Filmklubben Humlebien, Foreningen Nordens lokalafdeling, Fredensborg Bibliotekerne og Humle Bio med det formål at præsentere nogle af de mange fine film, der produceres i de nordiske lande.

Filmdagene strækker sig over en uge og der vises i alt 7 film for børn, unge og voksne.


Lørdag den 1.marts kl.18.30 vises den islandske film Dybet. Filmen er instrueret af Baltasar Kormakur og er en dramatisk spillefilm, der bygger på en autentisk historie om en mand, der overlever 6 timer i iskoldt vand. I marts 1984 kæntrer en fiskerbåd ved Vestmannaøerne og mange forsvinder i dybet. Men tre mænd er tilbage i det iskolde vand. Efter 6 timer er der kun én tilbage. Filmen blev indstillet til Nordisk Råds Filmpris i 2013.


Søndag den 2. marts kl. 16.00 er den tysk-norske spillefilm Zwei leben/To liv på plakaten. Filmen handler om de børn, der i Norge under tyskernes besættelse af landet i 2. verdenskrig, blev en del af projekt Lebensborn. Disse børn af ”ariske” norske kvinder og tyske soldater blev efter krigen dårligt behandlet i Norge og misbrugt af Stasi i Østtyskland.
Meget af filmen foregår i Bergen og Liv Ullmann spiller en fremragende rolle som mormor til et af de misbrugte børn.

Samme dag kl. 18.30 kan man opleve den norske film af instruktøren Joachim Trier, Oslo, 31. august. Filmen følger Anders i et døgn, der begynder om aftenen 30.august, hvor han forsøger at begå selvmord i Oslofjorden og til han den næste dag, den 31. august tager til sit barndomshjem. Filmen kan ses som en fortsættelse af Reprise, der fortalte historien om nogle unge mennesker i Oslo, heriblandt Anders.


Billetter købes/bestilles i Humle Bio tlf. 49191411 eller på www.humlebio.dk.


Skolerne er inviteret til at se den norske film, Knorten og Lillebror, som er for de mindste klasser, den svenske film Play til de ældste elever og den danske film Antboy for mellemgruppen. Vi har med glæde noteret os, at der er stor interesse for filmene og vi har været nødt til at arrangere nogle ekstra forestillinger.

Vi ser frem til at møde jer i biografen oplyser Lisa Juhler på vegne filmgruppen i Foreningen Norden, Fredensborg Lokalafdeling.