Det er snart ikke til at forstå, at det nu er 15 år siden det 15 mand store Fredensborg Brass Ensemble så dagens lys.

Men det er rigtig nok.

Søndag den 6. september 1998 blev den første prøve afholdt i Biografen, og dette blev startskuddet til det dejlige messingensemble, vi i dag kender.

Mange af medlemmerne har været med i hele forløbet, og alle har gjort en flot indsats for, at projektet skulle lykkes.

Det hele holdes sammen af ensemblets faste dirigent Henrik Madsen, der foruden at dirigere og instruere også har en stor produktion af arrangementer lavet specielt til ensemblet

Der er stor spilleglæde, hvad man kan opleve under de ca. 20 årlige prøver og ved de mange koncerter ensemblet afholder.

Man kan møde ensemblet i mange forskellige sammenhænge. F.eks. til den årlige nytårskoncert i Biografen,og man møder gerne op i nissekostume, når der er brug for julestemning i byen.

Underholdningsmusikken er bestemt i højsædet og bliver anvendt ved promenadekoncerter, og når der f.eks. er noget særligt der skal fejres i kommunen.

Der er gerne et par årlige kirkekoncerter på programmet, hvor man har lejlighed til at opføre værker af lidt mere lødig karakter.

Ensemblet kan glæde sig over en dejlig opbakning fra et trofast publikum, som er med til at skabe den rette koncertstemning.

Der har selvfølgelig også været en del rejseaktiviteter i årenes løb.

Turen er gået til rigtig mange kirker på Sjælland, en uforglemmelig tur til vores venskabsby Berleburg, koncert-weekend på Bornholm, og ensemblet tog i juni måned lidt forskud på jubilæet ved at drage til Færøerne i en uge, hvor man var inviteret til at være en del af en stor anlagt klassisk musikfestival.

Fredensborg Brass Ensemble vil gerne fejre jubilæet med en koncert, hvor programmet vil være en perlerække af de, efter ensemblets mening, bedste musikstykker, der har været opført ved koncerter i de forgangne 15 år.

Kom og vær med. Koncerten finder sted søndag den 17. november kl.15.00 i Fredensborg Bio.

Billetpris er kr. 50,- inkl. søde sager og drikkelse i pausen.

Billetter købes hos Fredensborg Boghandel eller i Biografen inden koncerten.

{fcomments on}