Filmglade børn og voksne over hele landet vil til næste år kunne opleve, hvor attraktiv, hyggelig og interessant Fredensborg Kommune er at bo i

 

 

Det sker i den nye familiefilm ”Familien Jul”, som Byrådet i Fredensborg Kommune netop har besluttet at støtte økonomisk.

 

 

 

 

 

Det er produktionsselskabet Pixy Film Aps, der har kontaktet kommunen, og en stor del af indspilningerne kommer til at foregå i Fredensborg Kommune.

Filmen vil blive vist i landets biografer i julen 2014 og på DR i den bedste sendetid mellem jul og nytår 2016, hvor der forventes over 1,5 mio. seere.

Dermed håber politikerne i byrådet, at filmen vil få placeret Fredensborg på det nationale landkort og være med til at brande kommunen som et attraktivt sted at bo for børnefamilier.

”Det er vores vision, at vi skal være en attraktiv kommune for børnefamilier.

 

 

Med Familien Jul har vi en god mulighed for at profilere og brande kommunen som et smukt og attraktivt sted at bo.

 

Vi har jo både slot, gågade, hyggelige boligområder, gode skoler og dejlig natur. 

 

Og med biografpremiere landet over og visning på DR på en af årets mest populære tv-dage, tror jeg på, at filmen får fat i rigtig mange børnefamilier.

Dén gode mulighed kunne vi som byrådspolitikere ikke sige nej til”, siger borgmester Thomas Lykke Pedersen og fortsætter:

”Vores støtte, skal derfor ses som en investering i fremtiden, og vi regner be-stemt med, at vi med årene vil kunne se, at pengene kommer tilbage i form af øget turisme, bosætning og handel til glæde for borgerne i byen og det lokale erhvervsliv”, siger borgmesteren, der blandt andet skeler til den sydsvenske by Ystad, der har oplevet øget turisme som følge af Wallander-serien.

 

Men allerede under selve optageperioden siger erfaringerne, at der vil kunne registreres en øget aktivitet i kommunen.

I ”Familien Jul” forventes det, at op til 30-40 procent af filmens budget vil blive anvendt, dér hvor filmen indspilles.

Det er særligt overnatning, forplejning, detailhandel samt håndværkere og lokal arbejdskraft, der profiterer direkte af en filmproduktion.

Fredensborg passer godt til historien Pixy Film Aps er langt med forberedelserne af den nye familiefilm.

Filmen er en spillefilm, som skal have premiere i de danske biografer i julen 2014. Danmarks Radio har allerede købt rettighederne til visning fra julen 2016.

 

 

 

 

 

”Fredensborg passer godt ind i historien, da nisser traditionelt bor i gamle byer med flotte bygninger, slotte og den slags.

Men nisser skal også have skov og natur i nærheden til hemmeligheder, tryllerier og magi. Samtidig skal hverdagslivet illustreres i en moderne kontekst, hvor byen vises frem.

I Fredensborg Kommune kan vi få det hele”, siger Jens Bouet, konsulent for Pixy Film Aps, der nævner, at byens borgere og erhvervsliv kan inddrages aktivt i den markedsføring, der finder sted både før, under og efter produktionen..

Filmen har et budget på 15-17 mio. kroner. Langt størstedelen af budgettet er finansieret – med midler fra blandt andre DR, private investorer, et distributionsselskab og altså Fredensborg Kommune, der har valgt at støtte produktionen med 1 million kroner.

Endnu mangler der den sidste del af finansieringen, og filmselskabet håber at kunne få støtte fra det lokale erhvervsliv i Fredensborg Kommune.

Fakta:

Familien Jul Familien Jul ligger i spændingsfeltet ”Far til Fire/Min søsters børn” og over imod ET - da den har et anstrøg af magi og trylleri.

En nisse flytter ind hos den julefjendske familien Jul og intet er længere som det plejer med huset fyldt af nissemagi.

Nissen har ikke sådan lige tænkt sig at tage hjem igen og bliver boende, selvom sommervarmen er ved at tage livet af den. Det lykkes børnene at redde nissen, og det bliver til et uerstatteligt venskab

Familien Jul er den første i en serie på tre spillefilm, som Pixy Film Aps plan-lægger at producere over de næste fire år.

{fcomments on}