Fredensborg Gamle Bio fylder 100 år og det skal fejres. Det sker med en uges festprogram fyldt med film og underholdning. Blandt andet viser man den allerførste film, som blev vist i biografen tilbage i 1923.

Lørdag den 4.februar klokken 14.00 og kl. 16.00 kan man se eller genopleve den fantastiske ”Slotsdysten” fra Fredensborg Slots 300-års jubilæum. Det var en musikalsk optræden der blev opført i Slotskirken i oktober, men som blev filmet og nu kan ses på biografens lærred - og nu med undertekster.

Dagen efter - søndag den 5.februar klokken 15.00 kan byens unge komme til forpremiere på 3 egenproducerede kortfilm, af den lokale filmforening SammenFilm. Filmene som vises hedder Grønne fingre, Edge og Fyr. Med popkorn. Disse tre film vises igen mandag den 6.juni kl. 12.00 for byens skoler.

Torsdag den 9.februar kl. 15.00 vil der for et inviteret publikum være en officiel festligholdelse af jubilæet.

Lørdag den 11.februar kl. 15.00 kan man se Th. Dreyers film ”Der var engang”.  Det var den allerførste film, som blev vist i Fredensborg biograf i 1923. Filmen vises i en restaureret streaming udgave i HD-Kvalitet og ledsages af musik - ligesom man gjorde det for 100 år siden. Filmen varer 75 minutter og indledes af teaterinstruktør og formand for teaterforeningen Madam Mangor, Thomas Malling.