Fredensborg Kommunes Kunstfond har erhvervet værket Tea with a View II af den danske kunstner Anja Franke. Kunstværket er nu opstillet i den smukke park ved Nivaagaards Malerisamling

I den forbindelse inviterer Fredensborg Kommune til indvielse af værket på Nivaagaards Malerisamling onsdag den 25.september kl.17.00.

 

Tea with a View II har tidligere i år været udstillet på skulpturfestivalen Sculpture by the Sea i Aarhus, hvor den vandt Sculpture by the Sea Prisen.

Nu får borgerne i Fredensborg Kommune og de besøgende på Nivaagaards Malerisamling glæde af værket.


Skulpturen, som består af egetræ, solceller, spejlglas og en vandkoger, inviterer til ophold og eftertænksomhed, men også til interaktion. Publikum opfordres til at koge vand i vandkogeren, plukke lidt mynte i det nærliggende myntebed og nyde en kop te i skulpturen med udsigt til en af Nordsjællands smukkeste udsigter.


Kunstneren bag værket, Anja Franke, er født i 1962. Hun bor og arbejder i Danmark og er uddannet fotograf og billedkunstner på Det Kongelige Danske Kunstakademi.Anja Franke har tidligere udstillet på bl.a. M&A, Materials & Applications - architecture and landscape research, Los Angeles, Living Art Museum, Reykjavik, Island, Contemporary Art & Design Museum, Costa Rica, Kunsthal Charlottenborg, Ny Carlsberg Glyptotek, Statens Museum for Kunst, Den Frie Udstillingsbygning og senest på Gl. Holtegaard i Holte.

I 2004 stiftede hun instantHERLEV institute (IHi), som netop nu præsenterer udstillingen suburbSATELLITE_bagsværd. IHi er en kunstplatform, som udvikler kunst i forhold til det private hjem og det offentlige rum både lokalt og internationalt.

 

For mere information om Anja Franke se www.anjafranke.dk og www.instantherlevinstitute.dk